Thursday , February 9 2023

Doi dintre finaliștii Galei ”Profesorul Anului din mediul rural” 2022 sunt din județul Suceava

Gala ”Profesorul Anului din mediul rural” 2022, organizată de Teach for Romania, și-a anunțat cei 15 finaliști, la cele 5 categorii nominalizate. Părinți, elevi, foști elevi, colegi de cancelarie, prieteni, parteneri au făcut 310 nominalizări, care au fost jurizate de 70 de profesioniști în educație. Au fost selectați câte trei finaliști la fiecare dintre categoriile Prevenirea abandonului școlar, Dezvoltarea literației, Dezvoltarea abilităților socio-emoționale, Dezvoltarea leadership-ului la elevi și Implicarea în comunitate.

Printre finaliști se regăsesc și două cadre didactice din județul Suceava. Este vorba despre Romeo Bolohan – profesor la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, finalist la categoria Dezvoltarea abilităților socio-emoționale, și Adina Popa – învățătoare la Şcoala Gimnazială Basarabi, finalistă la categoria Dezvoltarea literației.

Potrivit organizatorilor, urmează o nouă etapă, cea de documentare pe teren a poveștilor, iar în data de 24 martie, la Iași, vor fi anunțați câștigătorii, în cadrul unei gale de decernare a premiilor.

Prin desfășurarea Galei ”Profesorul Anului din mediul rural” 2022, organizatorii își propun să pună accent pe calitatea educației din mediul rural și să promoveze cadrele didactice care cred în potențialul fiecărui copil, își doresc să ajungă la fiecare în parte și să le ofere șansa la un viitor mai bun prin educație.

”De ce ne dorim să premiem profesorii din mediul rural? Pentru că, în România: 1 din 5 elevi din mediul rural abandonează școala; 1 din 5 elevi nu reușește să obțină media 5 la Evaluarea Națională; procentul elevilor care obțin medii sub 5 este dublu în mediul rural față de urban. Mai mult decât atât, peste 200.000 de copii suferă de bullying în școli, adică experimentează excludere, umilire, amenințări, violență fizică și verbală, iar jumătate din copiii României sunt la risc de sărăcie și excluziune socială, cu șanse reduse de a-și construi un viitor”, au punctat organizatorii evenimentului. (O. NUȚU)

Vezi si

BestJobs: Numărul de aplicări a crescut cu 34% în ianuarie 2023

Numărul de aplicări pe platforma de recrutare BestJobs a crescut în ianuarie 2023 cu 34% …