Saturday , February 4 2023

Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a obținut Trofeul Festivalului Național ”Iarna Buzoiană”

Ansamblul Colegiului Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a reușit performanța de a câștiga Trofeul la Festivalul Național de Tradiții Interculturale și Cultural Sportive ”Iarna Buzoiană”, ediția 2022. Prestația elevilor ștefăniști a cucerit publicul, obținând locul I la secțiunea Obiceiuri de iarnă, locul I la secțiunea Colinde și locul I la secțiunea Solist vocal, unde s-au remarcat elev caporal Roxana Lupsac, care a obținut Premiul I și elev Mihai țurcanu, care a obținut premiul III.

”Festivalul, desfășurat în data de 17 decembrie, a avut ca scop punerea în valoare a tradițiilor și obiceiurilor de iarnă din satele românești și de a promova în rândul tinerilor valorile culturale rămase moștenire din moși strămoși.

Momentele magice, puse în scenă de cei mai talentați purtători de tradiție din colegiul câmpulungean, au reunit colinde, urături, jocul caprei și al ursului, aducând în fața spectatorilor și o surpriză, jocul bumbierilor, joc specific sărbătorilor de iarnă din zona Bucovinei. Felicităm reprezentanții Colegiului Național Militar <Ştefan cel Mare> pentru rezultatele obținute și aducem mulțumiri celor ce i-au pregătit, doamnei profesoare Iustina Horga și domnului Laurențiu Sbiera”, au transmis reprezentanții colegiului militar.

Ediția din acest an a reunit peste 300 de participanți, grupuri și formații vocale, de urători/ colindători, ansambluri corale sau de dansatori din mai multe județe. Festivalul promovează obiceiurile de iarnă din toate zonele țării. (O. N.)

Vezi si

BestJobs: Numărul de aplicări a crescut cu 34% în ianuarie 2023

Numărul de aplicări pe platforma de recrutare BestJobs a crescut în ianuarie 2023 cu 34% …