Thursday , May 23 2024

Cod galben de inundații în bazinul Dorna vineri, până la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă în orele următoare pe râurile mici din bazinul hidrografic Dorna.

Conform prognozei de specialitate, până la ora 12:00, pe cursurile de apă avertizate, din bazinul hidrografic Dorna (afluent al Bistriţei) – judeţul Suceava, va fi risc de viituri sau de creşteri rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii.

Astfel, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale. De asemenea, în secţiunile monitorizate hidrometric se pot produce depăşiri ale Cotei de atenţie.

Atenţionarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Siret şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava.

Vezi si

328 locuri de muncă vacante, disponibile azi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava a transmis cele mai recente date statistice …