Thursday , August 5 2021

Bărbat din Botoșana, băgat în arest după ce polițiștii i-au găsit în mașină și acasă 2.500 de pachete cu țigări de contrabandă

Marți, 20 iulie, în jurul orelor 08.55, lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier în zona centrală a localității, au oprit pentru control un autoturism marca VW Passat, condus de către G. Leonte, de 51 ani, din Botoșana. La verificarea interiorului autoturismului a fost observat faptul că erau transportate țigări de proveniență extracomunitară.

Autoturismul a fost condus la sediul Poliției Gura Humorului, unde s-a constatat faptul că în interiorul acestuia erau un număr de 1.300 pachete de țigări de diferite mărci, având aplicate timbre emise de autoritățile ucrainene, bunuri care trebuiau plasate sub un regim vamal, existând indicii că acestea proveneau din săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Cu ocazia activităților de cercetare și investigare efectuate s-a solicitat și obținut de la Judecătoria Gura Humorului, un mandat de percheziție domiciliară, întrucât au fost obținute date că la locuința numitului G. Leonte ar fi depozitată o altă cantitate de țigarete de contrabandă. În urma punerii în aplicare a mandatului de percheziție domiciliară, la locuința suspectului, a mai fost descoperită cantitatea de 1.188 pachete țigarete de proveniență extracomunitară, ce a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Față de suspectul G. Leonte s-a luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de miercuri, acesta să fie prezentat la  Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Întreaga cantitate de țigarete precum și autoturismul folosit la transportul acestora au fost indisponibilizate în vederea dispunerii ulterioare a măsurilor asigurătorii, pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.

Vezi si

20 de tone de produse de tutun, capturate la granița ucraineano-română

Conform actelor prezentate de șoferul camionului, încărcătura a fost expediată din Serbia, a trecut prin România, …