Tuesday , February 27 2024

Autostrada Pașcani-Suceava a primit Acord de mediu

Acordul de mediu necesar începerii construcției segmentului de autostradă Pașcani – Suceava a fost semnat, marți, de președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), Laurențiu Alexandru Păștinaru, la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), în prezența ministrului Mircea Fechet.

 

„Drumul Siretului”, al cărui beneficiar este Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, va avea o lungime totală de 62 de kilometri și va traversa teritoriile a 13 unități administrativ-teritoriale, prin vecinătatea a 30 de arii naturale protejate de interes national și comunitar.

Viteza maximă de circulație pe viitoarea autostradă va fi de 120 km/h.

„Proiectul presupune realizarea unui sector de autostradă, între municipiile Suceava și Pașcani, care va trece prin județele Botoșani, Suceava și Iași și va ocupa o suprafață totală de 945 de hectare, cea mai mare parte fiind în Suceava, de 780 de hectare. Din punct de vedere al avizării, lucrarea a fost extrem de complexă, având în vedere că proiectul se află în vecinătatea a 30 de arii naturale protejate, din care fac parte păduri, râuri, fânețe seculare, lunci, lacuri și rezervații-monument al naturii, iar biodiversitatea nu trebuie să aibă de suferit. Este o bucurie fiecare proiect de asemenea anvergură și orice contribuție pe care o avem la dezvoltarea rețelei de transport rutier sau feroviar”, a declarat Laurențiu Alexandru Păștinaru, președintele ANPM.

Conform proiectului autostrăzii Pașcani – Suceava, construcția va traversa teritoriile unităților administrativ-teritoriale: Pașcani, Valea Seacă, Lespezi. Tătăruși, Tudora, Dolhasca, Liteni, Fântânele, Udești, Verești, Salcea, Dumbrăveni și Suceava.

„Susțin toate aceste proiecte menite să dezvolte infrastructura rutieră din țară și mă bucur că zona Moldovei va beneficia de o astfel de autostradă. Îi felicit pe toți cei care s-au implicat în acest proiect și care au făcut posibilă semnarea Acordului de mediu, care a necesitat studii de impact și foarte multă muncă”, a declarat Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Autostrada Paşcani-Suceava se leagă, în municipiul Paşcani, cu Autostrada A7 (Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani) și va îmbunătăţi condiţiile de circulaţie la nivel de reţea rutieră naţională de transport, inclusiv sub aspect de siguranţă rutieră, va contribui la reducerea emisiilor poluante și a costurilor de operare, răspunzând cerinţelor privind adaptarea reţelei rutiere naţionale la cererea reală de transport. (O.S.)

Vezi si

Compania Apple le recomandă proprietarilor de iPhone să nu pună telefonul în orez

Compania Apple le-a recomandat proprietarilor de iPhone să nu mai pună telefonul în orez. Este …