Sunday , July 21 2024

Au fost reluate lucrările pe DN 17B, la Holda – Broșteni, drum afectat de căderi masive de pietre de pe un versant

Subprefectul Ioan Cristian Şologon a informat că din această săptămână au fost reluate lucrările necesare pentru restabilirea siguranței traficului pe drumul național DN17B între km 400+100 și km 400+150 la Holda, orașul Broșteni. Lucrările au demarat în decembrie 2022 ca urmare a alunecărilor de teren produse succesiv în 2021 și 2022.

De luni, lucrările de stabilizare a versantului au debutat cu o nouă sesiune de derocare și de îndepărtare a pietrelor acumulate în șanțul de colectare executat în decembrie anul trecut, iar până la finalul acestei săptămâni se dorește să fie instalate plasele pentru reținerea rocilor. Montarea acestor plase va permite începerea lucrărilor de forare și turnare a celor 135 piloni care sunt fundația viitorului zid de protecție și sprijin, în lungime de 115 metri și 5-6 m înălțime. Pilonii vor avea un diametru de 1 metru și vor fi turnați în puțuri forate cu adâncimi cuprinse între 8 și 10 m.

“Azi (marțI – n.r.) au sosit deja în perimetru șantierului primele armături ale viitorilor piloni de fundare, urmând ca vineri să ajungă primele componente ale forezei ce va efectua lucrarea. Utilajul va fi adus în etape și va fi montat la fața locului având o greutate totală de aproximativ 100 de tone”, a spus subprefectul Şologon (O.S.)

Vezi si

Caniculă și furtuni. Suceava, simultan sub cod portocaliu de caniculă și cod galben de ploi, vânt și grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri mai multe avertizări privind fenomene meteo extreme …