Tuesday , June 25 2024

Andronache: “Suceava merită mai mult iar eu sunt pregătit să ofer”

Invitația la dezbaterea publică – invitație lansată de candidatul Alianței Dreapta Unită, Marian Andronache la funcția de primar al municipiului Suceava – nu a fost acceptată de candidații cu șanse reale la această funcție. Din moment ce nici candidatul de la  PNL sau PSD nu au dat vreun semn că vor dori o dezbatere publică, era de la sine înțeles că aceasta nu va avea loc.

Cu toate acestea, Marian Andronache a dorit să dea un semnal de forță pentru susținătorii săi și, ca atare, a organizat în centrul Sucevei un eveniment specific campaniei electorale, începând cu o declarație de presă urmată de un marș pe artera principală a Sucevei. Ca din senin însă, cu câteva minute înainte ca Marian Andronache să își susțină declarația de presă – și-a făcut apariția Andrei Neşculescu, cel cunosct publicului sucevean ca fiind „clovnul Bobo” și care candidează la funcția de primar din partea partidului SOS România. Într-o manieră impulsivă, Andrei Neşculescu s-a arătat deranjat că nu se dorește o dezbatere doar cu el și nu a ținut cont nici de rugămintea adresată de Marian Andronache și nici  a altor membri ai PMP – principalul partid de pe plan local care face parte din ADU – de a fi lăsați în pace.

Oarecum exasperat de stilul agasant al lui Andrei Neşculescu, Marian Andronache i-a spus (așa cum făcuse cu câteva săptămâni în urmă consilierul lui Cristian Timoficiuc) să se ducă să muncească și i-a întors spatele candidatului SOS România îndreptându-se la pupitrul unde urma să susțină declarația de presă. În schimb, au continuat replicile cu alți susținători de pe plan local și din județ – inclusiv unii candidați ai ADU la funcția de primar în diferite comune sucevene. Aceștia din urmă s-au arătat foarte deranjați de maniera considerată de ei a fi lipsită de politețe și de fair-play a clovnului Bobo de a deranja o manifestare deja planificată pe alt format. Pe Andrei Neşculescu nu l-a deranjat însă și a continuat cu fel de fel de atacuri, inclusiv la Anca Gâtlan, care încercase și ea să aibă un dialog cu candidatul SOS România la funcția de primar al Sucevei.

În timpul declarației de presă pe care Marian Andronache a susținut-o, Neşculescu a continuat să intervină, însă candidatuil ADU la funcția de primar al Sucevei și-a păstrat cumpătul. În ceea ce îl privește, ideea sa a fost aceea că la dezbatere nu au venit contracandidații săi care sunt fie „invizibili” (reproșul cu privire la absență fiind adresat celor de la PSD și PNL), fie foarte „guraliv” (aici fiind un reproș evident la adresa lui Andrei Neşculescu).

Regret că niciunul dintre contracandidații mei nu a ales să vină în fața sucevenilor pentru a vorbi despre Suceava așa cum este ea, să vorbim despre proiectele fiecăruia, despre experiența fiecăruia, despre trecutul fiecăruia, despre viziune și curaj. Am realizat că demagogia lor este mai presus de interesul direct de a-și asuma ceea ce promit iar asta îi va costa duminică la vot”, a declarat Marian Andronache care a ținut, printre altele, să transmită un mesaj de dezaprobare cu privire la zvonurile vehiculate de contracandidații săi care sunt lansate pentru a-l discredita și mai ales de a-i determina pe cetățeni să nu îl mai voteze pe el, ci pe unul dintre contracandidații săi de la PSD sau PNL. „Este o minciună frustrată. Sondajele ne dau câștigători. Sucevenii nu mai pot fi păcăliți. Nu mai acceptă să fie jigniți. Suceava merită mai mult iar eu sunt pregătit să ofer”, a declarat Marian Andronache, cerând social-democraților nemulțumiți să îi acorde votul, la fel cum a cerut același lucru și liberalilor dezamăgiți de faptul că Lungu – „știți cum!” – a fost înlăturat de Harșovschi. „Le cer să îmi dea votul duminică pentru că doar așa se vor simți respectați și reprezentați în administrația publică locală. Suntem pregătiți să ne apucăm de treabă. Ne vedem duminică la vot și împreună schimbăm destinul orașului nostru”, a declarat Marian Andronache.

După discursul său, cei mai mulți l-au urmat în marșul pe care l-a avut pe străzile orașului, însă din păcate au fost și unii care nu s-au putut abține și au reacționat față de acuzațiile și mai ales față de vorbele neprincipiale pe care Andrei Neşculescu le rostea.

La un moment dat însă a degenerat situația, unii din cei de față încăierându-se cu Andrei Neşculescu care a devenit mai furios pentru că – susținea el – cineva i-a atacat băiatul care filma pe un telefon mobil modul în care decurgea evenimentul. Cei mai mulți au sărit să îi despartă, însă pentru câteva minute schimbul de replici a continuat. Majoritatea participanților s-au îndreptat însă către liderul lor, Marian Andronache pe care l-au urmat purtând tricouri albe imprimate cu însmenele Alianței Dreapta Unită în traseul său prin Suceava. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Zona Vatra Dornei sub cod galben de ceață 

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică dimineață o avertizare de tipul cod galben de …