Wednesday , February 8 2023

600 de locuri de cazare din cele 3100 puse la dispoziție de Arhiepiscopie pentru refugiați sunt deja ocupate

Cele mai multe locuri de cazare pe care Biserica le-a asigurat pentru refugiații din Ucraina pe raza județului nostru sunt la Mănăstirea Putna (84 persoane), Mănăstirea Sihăstria Putnei (50 persoane) și în localitatea Calafindești (60 persoane).

La acest moment sunt ocupate circa 600 de locuri de cazare pentru refugiați din cele aproximativ 3100 locuri de cazare pe care le poate asigura pe raza județului nostru pentru refugiații din Ucraina.

Datele rezultă dintr-o informare pe care Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis-o Instituției Prefectului – Județul Suceava și în care se dau asigurări că respectivele locuri de cazare vor fi la dispoziția refugiaților atât timp cât situația o va impune. Precizăm că Prefectura Suceava a transmis că la nivelul Punctului de coordonare și comandă avansat integrat, în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, datele centralizate cu privire la situația locurilor de cazare puse la dispoziție în principal de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, celelalte culte religioase ce activează pe raza județului, unități administrativ teritoriale, operatori economici și persoane fizice. În total sunt disponibile 6220 de locuri, în momentul de față fiind ocupate circa 900. (D.P.)

Vezi si

BestJobs: Numărul de aplicări a crescut cu 34% în ianuarie 2023

Numărul de aplicări pe platforma de recrutare BestJobs a crescut în ianuarie 2023 cu 34% …