Monday , February 6 2023

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”

Luni, 16 ianuarie, de la ora 12.30, la Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” va fi sărbătorită Ziua Culturii Naționale. Cu această ocazie, va avea loc o conferință intitulată „Mihai Eminescu și Ciprian Porumbescu – corifei ai spiritualității românești”, susținută de prof. dr. Isabel Vintilă, inspector școlar pentru limba și literatura română.

De asemenea, elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” vor prezenta publicului un program muzical din sumarul căruia „vedeta” va fi mult îndrăgita “Baladă” a marelui compozitor român. Pe parcursul evenimentului va avea loc și un recital din lirica eminesciană în interpretarea elevei Roua Dragotă de la Şcoala Gimnazială nr. 3 din Suceava.

Manifestarea este organizată de Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” și Societatea Scriitorilor Bucovineni, sub egida Consiliului Județean Suceava.

Moderatorul evenimentului va fi Alexandru Ovidiu Vintilă, președintele Societății Scriitorilor Bucovineni.

Vezi si

“Pe urmele Domnișorului Țîprian”. CIPRIAN PORUMBESCU – 170 de ani de la naștere. Proiect educațional-concurs lansat de Muzeul Bucovinei

Muzeul Național al Bucovinei marchează Anul CIPRIAN PORUMBESCU printr-o serie de programe culturale dedicate marelui …