Saturday , June 22 2024

Vernisajul Expoziției Taberei de Pictură a Asociației Artiștilor Plastici Cluj, ediția a V-a, va avea loc duminică, la ”Casa Octavian” din Sucevița

În perioada 2-9 iunie 2024, la Sucevița, la ”Casa Octavian”, se desfășoară cea de-a V-a ediție a Taberei de Pictură a Asociației Artiștilor Plastici (AAP) Cluj. În colaborare cu Atelier ArtIris Rădăuți, AAP Cluj va desfășura lecții de pictură în aer liber cu copiii îndrumați de prof. Ioana Irina Ducra.

La ediția din acest an a Taberei participă: Gabriela Meșter, Marta Deleanu, Alida Nagy, Sanda Ionescu, Nico Boira, Ema Lipovan, Gabriel Năsui, Cornel Turcu, Vasile Mureșan, Elena Boier, Natașa Bardi, Dorina Pop, Victor Apostu, Adela Kostyal, invitat special fiind Lina Sami Ogaily, din Londra.

Gazdă și sponsor al evenimentului este ”Casa Octavian” – prof. av.dr. Octavian Mateiciuc.

”Venim în Bucovina de câțiva ani buni, dar de fiecare dată ne impresionează tot ceea ce înseamnă tradiție, port și dragostea de glia strămoșească, care nu este o fandoseală pe care o cumperi de la marginea străzii. În acest proiect avem bucuria de a lucra cu copii care încearcă să-și găsească un drum în arta culorilor, să se exprime în minunata tehnică a picturii, să construiască o frumosă stare de spirit, o trăire vizuală plină de lumină și culoare intensă. Această spiritualitate de limbaj universal, de imediată aderență și luminoasă comuniune în pictură ne deconectează pentru un timp de la cotidianul  de zi cu zi. Asociația Artiștilor Plastici  Cluj mulțumește și transmite mult respect și considerație domnului Octavian Mateiciuc, omul care ne îndeplinește visele”, a declarat Dorina Pop, președintele AAP Cluj.

”Atelierul ArtIris din Rădăuți este un proiect de suflet la care lucrez din 2019. Împreună cu elevii din cadrul acestui atelier am reușit să participăm la diverse expoziții și concursuri internaționale. Mulțumim domnului Octavian Nistor Mateiciuc, care ne-a chemat să ne alăturăm taberei de pictură A.A.P Cluj, pe care acesta o găzduiește la pensiunea ”Casa Octavian”, din Sucevița. Am decis să particip cu 12 elevi excepționali cu mare bucurie, deoarece această invitație reprezintă o mare oportunitate pentru ei și cu siguranță se vor întoarce mai “bogați” din această experiență. Aici vor învăța de la pictori cu foarte mare experiență din Asociația Artiștilor Plastici din Cluj. Lucrările realizate în cadrul acestui eveniment minunat vor apărea pe simeze pe data de 9  iunie, când, la orele 14.00, o să aibă loc și vernisajul”, a declarat coordonatorul Atelierului ArtIris din Rădăuți. (O. S.)

Vezi si

“Urzeala Firelor – Țesături din interior din Oltenia și Bucovina”, expoziție la Muzeul Satului

Muzeul Național al Bucovinei în parteneriat cu Muzeul Olteniei Craiova vă invită să vizitați în …