Friday , October 22 2021

UPDATE: Biblioteca Bucovinei suspendă activitățile programate luni în cadrul Salonului Literaturii Române din Bucovina

UPDATE: ”Având în vedere situația epidemologică actuală privind creșterea alarmantă a numărului de infectări cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în municipiul Suceava, implicit intrarea municipiului începând de vineri in scenariul roșu, respectiv ținând cont de măsurile de precauție specifice pentru siguranța publicului, invitaților și, implicit, a personalului, anunțăm cu părere de rău că Biblioteca Bucovinei suspendă activitățile Salonului Literaturii Române din Bucovina, ediția a XVII-a, care urmau
să se desfășoare luni, 27 septembrie.
Vom aștepta publicul în atmosfera deosebită din Sala de Artă „Elena Greculesi” la întâlnirea cu cartea și scriitorii în momentul în care evoluția epidemiei o va permite”, se arata in tr-un comunicat transmis vineri seara de Biblioteca Bucovinei.

 

Luni, 27 septembrie a.c., cu începere de la ora 14.00, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” din Suceava va avea loc ediția a XVII-a a Salonului Literaturii Române din Bucovina. Evenimentul, unul de tradiție, e organizat de Biblioteca Bucovinei în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Bucovinei, sub egida Consiliului Județean Suceava.

Programul de anul acesta al Salonului include o dezbatere cu tema: „Traducerea de carte în Bucovina. Un fenomen cultural complex” (Invitați: Doina Cernica, scriitor și traducător [Suceava]; Denisa Crăciun, scriitor și traducător [Clermont-Ferrand]; Valentin Ajder, director Editura Eikon [București]). După care, editura invitată, Eikon, se va prezenta. De asemenea, vor fi lansate o serie de cărți, apărute la editura bucureșteană, cu participarea autorilor suceveni, dar nu numai. Evenimentul va fi moderat de Alexandru Ovidiu Vintilă, președintele Societății Scriitorilor Bucovineni.

Manifestarea se va desfășura în conformitate cu reglementările pandemice în vigoare. Ca atare, doar 40 de persoane pot participa la activitatea culturală de la Biblioteca Bucovinei, Sala de Artă „Elena Greculesi”.

 

 

 

Vezi si

Expoziție – concurs de machete „Muzeul de Ştiințele Naturii în imaginația copiilor”

Muzeul Național al Bucovinei vă invită să vizitați expoziția – concurs de machete „Muzeul de …