Monday , December 5 2022

Sfaturi pentru liniște în casă la propriu și la figurat

Tot ce vrei este să ai liniște în casă și pentru asta există două tipuri de măsuri pe care le poți lua: cele care țin de buna înțelegere între cei care trăiesc sub același acoperiș și cele care țin la propriu de izolarea fonică aplicată de o firmă de izolații.

 După o zi grea la job, tot ce vrei e să ajungi acasă și să stai în liniște câteva clipe, să mănânci liniștit, chiar să moțăi puțin. Mai mult, dacă lucrezi de acasă, nu doar că îți dorești liniște, ci efectiv ai nevoie de ea pentru a putea lucra, pentru a-ți putea îndeplini sarcinile de serviciu.

Copiii pot fi gălăgioși, dar dacă țin cont să nu țipe cât îi țin plămânii și nici să se certe unul cu altul, atunci nu deranjează cu nimic. Înțelegerea, armonia trebuie să fie prezente oricând acasă, chiar și dacă există anumite diferende, anumite reacții nepotrivite. A cere scuze, a detensiona atmosfera, a ierta sunt întotdeauna comportamente care aduc liniștea în casă.

Izolațiile din spumă poliuretanică ajută însă la obținerea unui alt nivel de liniște.

Odată că familia este iubitoare și cu bun simț, fără certuri și țipete, fără zgomote puternice, iar a doua oară că pereții casei sunt bine izolați de până și ipoteticele certuri din camera cealaltă rămân neauzite aici. Spuma poliuretanică este materialul care poate oferi o izolare fonică foarte bună.

Varianta deschisă a spumei poliuretanice e cel mai bun izolator fonic.

Este comparabilă cu buretele de la un studio de muzică. Aceste izolații din spumă sunt bune și pentru termoizolarea casei. Pe timpul iernii, faptul că se creează confort termic aduce o stare de bine sau ameliorează stările negative pe care le resimt membrii familiei. Nu vei mai auzi „dă centrala mai tare, că simt răcoare”, nici „lasă centrala așa și mai ia o bluză pe tine”. Problema va dispărea, la fel și discuțiile în contradictoriu. Și se face iar liniște în casă.

Informații despre fonoizolație? Firma de izolații Isoterm ți le oferă.

Aceasta reprezintă cu cinste evoluția în izolații, lucrând doar cu spumă poliuretanică în izolațiile termice și hidro, dar și în izolațiile fonice. Și nu numai că lucrează cu acest material, ci îl și prezintă din toate unghiurile, pe îndelete, cu cifre, cu comparații făcute cu celelalte materiale.

Spre exemplu, Isoterm scrie pe site-ul ei că izolația fonică din spumă poliuretanică cu celulă deschisă este la fel de bună ca cea din vată minerală acustică, o valoare maximă, deși inclusiv aici sunt diferențe în favoarea spumei: vata minerală lasă cavități acustice la îmbinări, în colțuri etc., însă spuma izolatoare, dacă este aplicată de o firmă de izolații, umple fiecare milimetru cu aceeași grosime de spumă, etanșeizând din punct de vedere fonic.

Termoizolează și mai ales izolează fonic  casa cât se poate de bine!

Fă-o cu ajutorul izolațiilor din spumă, pentru a crea un mediu potrivit pentru liniștire, pentru calm. Un climat iritant va da naștere discuțiilor și tensiunilor acasă, pe când un climat confortabil din toate punctele de vedere va fi responsabil cu starea de bine resimțită de fiecare persoană. Iată cum poți fi sigur că ai liniște în casă atât la propriu cât și la figurat.

Vezi si

Luni, dublă lansare de carte la Biblioteca Bucovinei

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” invită publicul iubitor de carte, luni, 5 decembrie, de la …