Thursday , April 18 2024

Sfaturi esențiale pentru îngrijirea lenjeriei de pat

A veni acasă după o zi lungă este, fără îndoială, reconfortant, dar este chiar mai bine să ajungeți acasă și să vă întindeți într-un pat curat și bine îngrijit, cu  lenjerii de pat moi și confortabile, care generează un sentiment de  plăcere și bunăstare  ne îmbunătățesc calitatea odihnei noastre.

Deci, cum putem păstra așternutul în stare perfectă pentru a ne bucura de confort și odihnă de calitate pe tot parcursul anului? În următorul articol vă oferim sfaturile necesare pentru a obține patul mult visat! Și asta pentru că o  odihnă bună  nu depinde doar de salteaua de pe pat, deși aceasta este în mare parte responsabilă ed calitatea somnului și ne permite să ne odihnim corect. Așternutul joacă, de asemenea, un rol fundamental. Așadar, iată principalele sfaturi!

  1. Citiți și urmați recomandările producătorului, scrise pe eticheta de lenjerii de pat. În acest fel, veți acorda  îngrijirea corectă  fiecărei piese în parte, mai ales dacă oricare dintre ele trebuie să aibă un tratament special.
  2. Dacă mașina dumneavoastră de spălat are un  program special pentru spălarea de lenjerii de pat, vă recomandăm să îl utilizați atât timp cât este în conformitate cu informațiile furnizate de producător. De asemenea, folosiți un detergent blând!
  3. Spălați așternutul înainte de utilizare! Dacă doriți să utilizați o lenjerie pentru prima dată, este recomandat să o spălați în prealabil, pentru a elimina orice substanțe chimice din fabrică.
  4. Dacă utilizați lenjeria în fiecare zi, schimbați-o la fiecare 6 sau 7 zile!
  5. Aspirați salteaua pentru a  îndepărta praful și murdăria acumulate  în cusăturile saltelei!
  6. Aerisiți-vă patul în fiecare zi  și permiteți-i să primească lumina directă a soarelui! Acest lucru va ajuta la prevenirea înmulțirii acarienilor și la menținerea unei igiene corecte a patului.
  7.  Vara,  uscarea hainelor  este mai ușoară datorită temperaturilor crescute, în comparație cu iarna. În anotimpul rece, dacă vreți să uscați cearceafurile, e mai bine să o faceți într-o cameră caldă, nu în balcon. O altă opțiune bună este utilizarea uscătorului.
  1. Când schimbați așternutul, spălați-l în prealabil și depozitați seturile, în mod ideal, în pungi vidate. Acest lucru va economisi spațiu și vă va ajuta să îi prelungiți durata de viață.

Trucuri care funcționează pentru a menține cearceafurile albe

Tuturor ne plac lenjeriile de pat albe, atât de clasice și moderne în același timp. Dar cât de greu este să nu se îngălbenească! Iată câteva secrete pentru a le menține prospețimea o perioadă lungă de timp!

De ce apar pete galbene pe lenjeriile de pat?

Să începem cu esența problemei: Ce am greșit astfel încât s-au format inele gălbui pe ele? Acestea apar din mai multe motive:

  1. Programul de spălare sau temperatura nu au fost alese corect.
  2. Nu a fost folosit detergentul potrivit pentru diferitele tipuri de material de lenjerii de pat.
  3. Am pus o doză excesivă de detergent, fără a lua în considerare faptul că, dacă am eliminat anterior petele, trebuie să reducem cantitatea de detergent.
  4. Am pus balsam de rufe în exces, care poate genera pete pe lenjerii.
  5. Nu am setat numărul corect de clătiri, iar detergentul a rămas pe țesătură și a creat pete galbene sau maronii.
  6. S-a folosit înălbitor, care arde bumbacul și, dacă a fost uscat ulterior la soare, au rezultat pete, iar țesătura s-a deteriorat ireversibil.
  7. Am pus prea multă sarcină pe mașina de spălat, iar spălarea nu s-a efectuat corect.
  8. Nu am luat în considerare faptul că lenjeriile de pat trebuie spălate frecvent.
  9. Locuim într-o zonă cu apă dură și nu am adăugat suficient detergent – doza ar trebui crescută în aceste zone, deoarece o parte din dero va fi utilizată pentru precipitarea sărurilor de calciu și magneziu.

Ce se întâmplă dacă aveți deja lenjeriile pătate?

Dacă citiți acest articol prea târziu și daunele au fost deja făcute, nu disperați: există încă o soluție. Puteți folosi detergenți cu o doză puternică de oxigen activ sau să-l încorporați în mașina de spălat. Dacă detergenții nu au efectul scontat, puteți apela la înțelepciunea bunicilor noastre: aplicați săpun de casă pe pete, lăsați-l să acționeze o oră și clătiți bine lenjeria.

Dacă țineți cont de toate acestea, va fi dificil să apară pete galbene pe cearșafurile de bumbac!

Vezi si

Vineri, la Muzeul de Istorie, vernisajul expoziției „Costin Neamțu Omul poveste, pictorul în poveste”

Muzeul Național al Bucovinei vă invită, vineri, 19 aprilie 2024, la ora 13, la vernisajul …