Wednesday , September 22 2021

Samsung a găsit soluția pentru televizoarele furate: Samsung TV Block

De curând, un depozit Samsung din Africa de Sud a fost prădat de hoți, care au furat toate televizoarele. Până acum, când se întâmpla așa ceva, puteai fi sigur că aparatele erau vândute pe piața neagră în timp record, iar hoții făceau o mică avere din vânzarea acestora. Acum, însă, Samsung a decis să contraatace și să combată astfel de acțiuni. Cum? Simplu!

Ceva s-a schimbat din iulie 2021: Samsung a început să implementeze TV Block pe televizoarele sale, un sistem de detectare și blocare de la distanță pentru aparate care ar putea fi furate, pentru a le face inutile, lucru pe care l-au făcut deja cu acest furt în Africa de Sud.

TV Samsung cu TV Block

Din păcate pentru hoții din Africa de Sud, aceștia nu vor putea nici folosi televizoarele ei înșiși, nici cei cărora le-ar fi putut vinde.

Ce este și cum funcționează Samsung TV Block

Ideea din spatele acestui sistem este simplă, dar puternică: aflați dacă un televizor este un produs legitim sau a fost furat, caz în care este blocat de la distanță, astfel încât să nu mai poată fi utilizat.

TV Block a început să fie preinstalat pe televizoarele Samsung la o dată nedezvăluită, deci nu știm exact ce modele de televizoare încorporează funcția. Totuși, ceea ce a indicat producătorul este că a început să fie activat începând cu 11 iulie 2021. După cum a comentat Samsung, într-un comunicat:

„Această tehnologie (TV Block) este deja preîncărcată în toate televizoarele Samsung. Vom activa TV Block pe toate televizoarele Samsung din depozitele noastre începând cu luna iulie 2021. Obiectivul tehnologiei este de a atenua crearea unor piețe secundare legate de vânzarea de bunuri ilegale. Aceasta atât în ​​Africa de Sud, cât și în afara granițelor sale. Este o tehnologie deja preîncărcată în toate produsele TV Samsung “.

TV Samsung – sistemul TV Block

Cum funcționează sistemul? Fiecare televizor pornit și conectat la Internet își trimite numărul de serie către serverele Samsung, iar producătorul verifică de la distanță dacă respectivul televizor a fost marcat ca „furat” sau este un produs legitim.

Dacă are acest semn „furat”, serverul blochează de la distanță sistemul de operare al televizorului, făcând astfel aparatul inutilizabil.

Acest lucru este destinat să descurajeze furturile posibile, împiedicând televizoarele să ajungă pe piață, permițând doar proprietarilor cu dovadă de cumpărare să se bucure de televizoarele lor.

TV Block la TV Samsung – o soluție de moment

Cu toate acestea, este o soluție parțială. Televizoarele Samsung furate pot fi utilizate în continuare, atâta timp cât nu sunt conectate la Internet. În acest caz, cei care le au ilegal, ar pierde capacitatea Smart TV. Cu toate acestea, ar putea să le folosească în continuare ca niște TV-uri simple.

Limitările sistemului și posibilele blocări incorecte

Samsung intenționează să evite blocări incorecte (nu știm foarte bine de ce ar apărea dacă sistemul este activat doar cu modele raportate ca fiind furate), pentru care proprietarul legitim are opțiunea de a dovedi că a cumpărat televizorul de la un dealer autorizat.

Pentru a face acest lucru, trebuie să mergeți la magazinul de unde ați cumpărat televizorul sau direct la Samsung cu factura sau dovada cumpărării și numărul de serie pentru o verificare la distanță care va fi efectuată în termen de cel mult 48 de ore, activând din nou televizorul dacă sunteți propietarul legitim.

Televizoare inteligente, pentru bine și pentru rău

Televizoarele inteligente există de peste un deceniu. La fel ca smartphone-urile, acestea s-au îmbunătățit prin adăugarea de funcționalități suplimentare și conexiune la internet. Odată cu trecerea timpului, au sosit aplicații terțe și, în special, servicii de streaming. Acesta este, fără îndoială, un avantaj pentru utilizator, care are acum mai multe capacități, în afară de un simplu ecran de difuzare a video-urilor. De exemplu, opțiunea de a bloca televizoarele furate, după cum am văzut.

TV Samsung – avans tehnologic

Cu toate acestea, același avans tehnologic, comparabil cu cel al smartphone-urilor, a permis producătorilor să obțină mai mult din vânzarea de televizoare, retroactiv. Acest lucru se realizează, de exemplu, prin includerea reclamelor pe aceste dispozitive. Android TV, de exemplu, afișează reclame pe ecranul de pornire, unele televizoare Xiaomi, de asemenea, pentru o vreme. Mărci precum Vizio au transformat direct publicitatea într-un pilon al veniturilor lor, câștigând aproape atât de mult din publicitate, cât din vânzarea de televizoare.

Vezi si

Canapea extensibilă: cum să faci alegerea corectă

Cine nu vrea să ajungă acasă și să se arunce pe canapea pentru a se …