Wednesday , April 7 2021
Breaking News

Sâmbătă, la Galeriile Casei OCTAVIAN din Sucevița, va avea loc vernisajul expoziției Taberei “PICTURA ROMÂNEASCĂ ÎNTR-O PRIMĂVARĂ ALTFEL”

Sâmbătă, 10 aprilie, la ora 12.30, la Galeriile CASEI OCTAVIAN din Sucevița va avea loc vernisajul expoziției Taberei de Creație-Arte Vizuale “PICTURA ROMÂNEASCĂ ÎNTR-O PRIMĂVARĂ ALTFEL”.

Expun artiștii: Silvia Anton, Emilia Avarvaroaei , Mariea Boz, Emanuel Chiriac, Bogdan Enache,  Iulia Frențescu, Ofelia Huțul, Ștefan Mugurel Ionescu, Paula Neagu, Sorin Otînjac, Manuela Pavel, Sorin Purcaru, Tatiana Purcaru, Lăcrămioara Boz Ram, Olimpia Ștefan.

OFELIA HUȚUL, artist plastic, membru titular al UAPR filiala Iași , managerul Simpozionului de Creație “PICTURA ROMÂNEASCĂ ÎNTR-O PRIMĂVARĂ ALTFEL”, organizat de “Casa Octavian”, a declarat: “Tabăra noastră de arte vizuale se află la a ll-a ediție și, noi, toți artiștii participanți, suntem onorați și recunoscători pentru invitația primită!  Întotdeauna întâlnirile între artiști de formații și vârste diferite înseamnă un schimb fructuos de experiențe, de aprofundări ale unor idei novatoare și transpunerea acestora în artă. Dar și de înțelegere și aplicare ale unor noi tehnici de lucru și bucuroși să ne expunem, la final, operele, într-o Expoziție a Taberei in locația splendidă a pensiunii, care va fi special aranjată pentru acest demers. De ce acest titlu? Pentru că trăim vremuri pandemice și primăvara în asemenea timpuri trebuie percepută …altfel! Ea nu înseamnă numai regenerarea spirituală a oamenilor sau cea fizică a naturii amorțite peste iarnă, așa cum o știam cu toții până acum! De astă dată înseamnă SPERANȚĂ URIAȘĂ A REÎNTOARCERII VIEȚII DE ODINIOARĂ, înseamnă o adevărată RENAȘTERE pentru toate ființele din lume pentru că s-au aflat remedii contra virusului care ne-a schimbat tuturor viețile! Și da, acest lucru dorim să îl transmitem prin arta noastră! Mulțumim dl avocat Dr. Octavian Nistor Mateiciuc și Casei Octavian pentru încrederea acordată și pentru că ne-a oferit posibilitatea să ne exprimăm, cu toții, crezul artistic!”.

Vezi si

Expoziție temporară Stema Moldovei – Descoperiri arheologice aflate în colecțiile  Muzeului Național al Bucovinei

În perioada 6 aprilie – 6 mai 2021, în Casa Custodelui, vizitatorii Cetății de Scaun …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *