Monday , February 6 2023

Noi activități la Biroul Francez

Proiectul “Francofonia în comunitate”, realizat la Biroul Francez, se bucură de susținerea Institului Francez și Ambasadei Franței în România, a Agenției Universitare a Francofoniei, a Centrului de Reușită Universitară al Universității “Ştefan cel Mare” Suceava, a Inspectoratului școlar Județean, a Consiliului Județean, a Asociației Profesorilor de Limbă Franceză, filiala Suceava, a Asociației “L’Arc-en-ciel du succes” și a Asociației Seniorilor Bucovineni.

În cadrul “după-amiezii francofone” de miercuri, 16 decembrie, elevii Şcolii Gimnaziale Ipotești și ai Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, îndrumați de  prof. dr. Aura Mihoc, ne invită să ne bucurăm împreună de Târgul de Crăciun organizat în mod virtual, sub genericul Marche de Noel. Activitatea are o importantă componentă socială, adresându-se copiilor din medii defavorizate, și are ca scop facilitarea accesului acestora la activități culturale. “Târgul de Crăciun”, organizat în scop caritabil pentru copiii Centrului de Zi “Sf. Vineri” Suceava, reunește elevi inimoși care vor oferi gazdelor recitaluri de colinde în limba franceză, felicitări, daruri, precum și produse de patiserie. Poveștile, glumele și jocurile vor binedispune și vor contribui la realizarea atmosferei tipice Sărbătorilor de iarnă.

Activitățile tematice planificate în fiecare miercuri se desfășoară online și pot fi urmărite pe adresa de facebook a BF: facebook.com/Biroul-Francez-Casa-Prieteniei-1705411698690534, pe site-ul CJ: cjsuceava.ro/index.php/biroul-francez sau pe site-ul Asociației Alianța Franceză din Suceava: https://afsuceava.ro.

Vezi si

“Pe urmele Domnișorului Țîprian”. CIPRIAN PORUMBESCU – 170 de ani de la naștere. Proiect educațional-concurs lansat de Muzeul Bucovinei

Muzeul Național al Bucovinei marchează Anul CIPRIAN PORUMBESCU printr-o serie de programe culturale dedicate marelui …