Thursday , August 18 2022

Muzeul Național al Bucovinei organizează două ateliere de artă în cadrul proiectului de pedagogie muzeală “Din secretele maeștrilor – lumină și culoare”

În perioada 22 august – 2 septembrie 2022, Muzeul Național al Bucovinei organizează în cadrul proiectului de pedagogie muzeală “Din secretele maeștrilor – lumină și culoare”, 2 ateliere de artă: Atelierul de linogravură „Alternative picturale” (22-26 august) și Atelierul de confecționare marioneteGeorge Löwendal, scenograf – creator de costume, marionete și decoruri” (29 august – 2 septembrie).

Atelierul de linogravură urmărește, în primul rând, valorificarea patrimoniului artistic plastic aflat în Pinacoteca Muzeului Național al Bucovinei; demonstrațiile referitoare la tehnica gravură vor face apel la operele grafice ale artiștilor aflate în colecția de artă a instituției.  Participanții vor aborda o tehnică grafică nouă, neutilizată în curricula școlară, vor învăța noi termeni și își vor dezvolta abilitățile artistice.

“Prin atelierul de confecționat marionete, ne dorim valorificarea și promovarea creației lui George Löwendal – pictor, scenograf, grafician, pedagog și maestru al primelor generații de artiști plastici din România postbelică, remarcabil om de teatru”, se arată într-un comunicat transmis de organizatori. Informațiile și imaginile prezentate în cadrul atelierului, ce ilustrează viața și creația scenografului George Löwendal,  au fost puse la dispoziție de Fundația Löwendal.

Activitățile atelierelor se vor desfășura la Muzeul de Istorie, în spațiul Realitatea Virtuală, de luni până vineri, între orele 9 – 12 și 13-16, în două grupe de 15 copii.  Atelierele se adresează copiilor cu vârsta între 6 și 14 ani, care doresc să învețe să graveze în linoleum și să realizeze marionete tridimensionale, costume pentru personaje din povești și povestiri binecunoscute. Activitatea atelierelor se va finaliza cu expunerea celor mai reușite încercări ale tinerilor artiști și premierea celor mai bune lucrări. Muzeul Național al Bucovinei, va asigura marterialele necesare și lectori de specialitate.

Înscrierile se fac la sediul Muzeului de Istorie, prin completarea fișei de înscriere și achitarea taxei de participare, în valoare de 40 lei, la casieria muzeului. Data limită de înscriere:  19 august 2022. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0230/216439, interior 133.

Vezi si

“Arma medievală și rolul ei. Inițiere în tirul cu arcul”, atelier istorico-didactic organizat ed Muzeul Bucovinei

Muzeul Național al Bucovinei organizează în perioada 15 – 26 august 2022, activitatea cultural – …