Thursday , July 7 2022

Moise Guran, apel catre colegii din TVR: “Iesiti la bataie! Aparati-va institutia! Arde casa!”

Realizatorul emisiunii Ora de business de pe TVR 2 s-a revoltat faţă de declaraţiile preşedintelui Băsescu privind desfiinţarea televiziunii publice.

“V-am speriat, încă nu am desfiinţat-o, dar suntem foarte aproape. Preşedintele ţării cere desfiinţarea şi reînfiinţarea televiziunii române, la ora asta o groază de televiziuni private titrează “TVR, o ruşine naţională”. Vă spun că pe mine mama când m-a făcut şi m-a trimis la Bucureşti nu m-a trimis să devin o ruşine naţională. Dar în seara am înţeles şi eu sentimentele alora din Fight Club. Până acum nu m-am implicat în nicio culoare şi în continuare nu intenţionez să mă implic în această dispută, care e una foarte politică, dar este şi o dispută de afaceri foarte importantă. Vedeţi eu nu sunt un angajat al TVR, lucrez cu oameni de la TVR, sunt înconjurat de oameni de la TVR şi sunt profesionişti adevăraţi, unii cărora nu le e ruşine că lucrează la TVR.

Da’ ce suntem noi Petromservice, ce suntem noi Realitatea, suntem Academia Caţavencu să ne desfiinţăm să-i lăsăm pe ăia cu datoriile în urmă şi să ne reînfiinţăm. Pe bune? Genul ăsta de ţeapă ar trebui să-l dea TVR-ul? Preşedintele Traian Băsescu are dreptate în esenţă. Sunt foarte multe lucruri care sunt de aflat de la TVR. Poate folosesc această emisiune ca să vorbesc cu cei 3300 de colegi de la TVR, că nu sunt 3500. Stimaţi colegi, treziţi-vă. Mai ieşiţi şi spuneţi. Uite, domnul Turcescu, care ne consideră o ruşine naţională. Are şi dânsul un patron care a lucrat la Antena 1. Antena 1, Antena 3 transmit în fiecare zi de la TVR şi zic “TVR datorii de rup”. Ia să pună pe masă contractele care s-au făcut de-a lungul vremilor între Antena 1 şi TVR. Să afle toată lumea cine a plătit, pentru ce a plătit, de ce are TVR datorii. Sunt lucruri care nu se spun şi nici eu nu o să le spun, pentru că nu reprezintă problema mea.

Dar stimaţi colegi de la TVR, ieşiţi la bătaie, puneţi lucrurile pe masă, sunteţi profesionişti cei mai mulţi dintre voi, sunteţi profesionişti şi nu aveţi de ce să vă fie teamă. Problema cu TVR-ul ăsta e următoarea. TVR-ul e bun aşa cum e. Dar pentru clasa politică TVR trebuie ţinut sub control. De aceea s-a făcut o lege în care consiile de administraţie sunt numite de partidele politice. Şi mai departe ce se întâmplă. Conducerea respectivă începe să facă afaceri pentru TVR. Unele sunt mai bune, altele sunt mai proaste. Unele sunt cu interese inter-trusturi. Vă rog să mă credeţi că treaba asta cu Campionatul European nu este o afacere proastă. Eu nu sunt angajat al TVR.

Eu sunt un contractor al TVR. Ne plăteşte TVR-ul. Însă noi suntem mai prost plătiţi la TVR ca la Antena 3. Noi suntem cei care aduc bani la TVR, pentru că ne facem o datorie publică. Nu ţinem nici cu  Ponta, nici cu PDL. Nici cu PSD, nici cu PDL. De aia am venit în an electoral la TVR să nu facă nimeni presiuni asupra noastră să nu avem interese financiare în spate. Aşa că stimaţi colegi din TVR ieşiţi la bătaie. Apăraţi-vă instituţia. Arde casa”, a declarat miercuri seara, Moise Guran, în emisiunea sa de pe TVR 2.

Vezi si

La Iulius Mall Suceava a fost instalat un planetariu gonflabil cu un diametru de 8 metri

Călătorii uimitoare prin spațiu și timp au loc în această perioadă, la Iulius Mall Suceava. …