Thursday , August 5 2021

Modele de pantofi sport Adidas ce devin sustenabile

Brandurile de articole sportive și-au propus să își reducă amprenta de emisii de carbon și să protejeze mediul, iar Adidas este unul dintre cele mai clare exemple ale acestui angajament față de sustenabilitate. Ultimul pas al mărcii germane a fost inițiativa de a-și reinventa adidașii iconici prin design și fabricație cu materiale sustenabile și reciclate pentru a crea Clean Classics, noi modele care pot fi deja realizate cu avantaje mari. Nume mari din colecția Adidas Originals au fost printre primele alese să renască, cu noi materiale reciclate care ajung practic să constituie fiecare parte a pantofului.

Această nouă inițiativă face parte din procesul de schimbare a întregului design, fabricare și creare a încălțămintei și îmbrăcămintei pe care le-a întreprins Adidas și care a determinat compania să își stabilească obiective precum utilizarea poliesterului reciclat în toate creațiile sale până în 2024.

Adidas Stan Smith

Celebrii Stan Smith sunt la modă de mai bine de 50 de ani, cu designul lor atemporal, care este perfect pentru orice ținută. Acum pot fi găsiți cu partea superioară realizată cu Primegreen, un material realizat din plastic reciclat care oferă un confort deosebit. Talpa este, de asemenea, fabricată din cauciuc reciclat, iar prețul acestor perechi de Adidas sustenabili este de aproximativ 100 de euro.

Puteți găsi perechi de Stan Smith cu verde clasic pe călcâi sau cu galben dacă sunteți în căutarea a ceva diferit. Cum să combinați o pereche de Stan Smiths? Posibilitățile sunt enorme, deoarece sunt Adidas clasici, albi, care însoțesc de tot felul de stiluri de ani de zile și care arată bine atât cu o fustă sau o rochie, cât și cu pantaloni scurți și un tricou pentru vară sau orice bază cu care vrei să fii confortabil și atractiv.

Adidas Continental 80

Continental 80 a suferit, de asemenea, o transformare specială pentru a deveni un pantof Adidas mai sustenabil. Pentru această pereche de Adidas s-au folosit și țesătura Primegreen, dar au și o talpă intermediară din spumă EVA realizată cu alge despre care se estimează că ajută la curățarea a 30 de litri de apă de lac poluată. Acești pantofi Adidas clasici au un design plin de detalii precum părțile laterale care favorizează respirabilitatea sau sigla și numele răspândit pe întreaga suprafață a pantofilor. Este un design mai îndrăzneț, care arată minunat cu blugi sau cu ținute moderne cu o notă mai casual sau chiar cu mai multe modele boho.

Adidas Superstar

Într-o selecție bună de Adidas Originals nu puteți rata Adidas Superstar. Vârful texturat în formă de scoică și figura stilizată a pantofilor sport Superstar sunt, de asemenea, păstrate acum, dar materialele sunt adaptate noilor timpuri cu ajutorul Primegreen pentru a obține un pantof mai sustenabil. De asemenea, au fost utilizate cauciuc natural și reciclabil și piele sintetică.

Pantofii sport Superstar sunt încălțări Adidas clasici pentru femeile care caută să fie în centrul atenției. Deși pot fi purtați practic cu orice îmbrăcăminte, sunt perfecți pentru ținute moderne, puțin elegante și stilate, precum fuste mini sau rochii lungi cu imprimeu. Acum că stilul anilor 90 a revenit, pantofii Superstar sunt o necesitate care nu poate lipsi în garderoba ta, gasiti acest tip de adidas si la eMag.

Adidas SC Premier

Modelul SC Premier este unul dintre cele care a suferit cele mai multe schimbări din colecția Clean Classics, cu un angajament față de sustenabilitate, care țintește multe părți ale acestor pantfi. Unul dintre cele mai izbitoare aspecte este că șireturile sunt realizate din hârtie, fără a-și pierde puterea și rezistența. La fabricarea tălpii izbitoare a acestor pantofi de tenis, a fost utilizat Better Rubber, un compus cu 90% cauciuc natural și regenerabil și 10% cauciuc reciclat. Un nou proces de confecționare a modelului a fost, de asemenea, utilizat pentru a optimiza tăierea și utilizarea materialelor și a le menține cu pierderi reduse. Este realizat cu Primegreen și alternative vegane la materialele de origine animală. SC Premier sunt o pereche de Adidas albi, cu o estetică foarte urbană și extraordinar de confortabili. Pot fi combinați în special cu articole de îmbrăcăminte cu culori strălucitoare sau cu elementele de bază cărora le oferă un plus de simplitate și autenticitate.

Noua colecție Clean Classics este la fel de atractivă ca oricând, dar cu acel angajament față de sustenabilitate, fiind un alt impuls în efortul pe care trebuie să-l facem cu toții pentru a avea o planetă mai bună. Sustenabilitatea este un subiect care, după cum spuneam, interesează din ce în ce mai multe companii. Ba mai mult de atât, reprezintă un interes la nivel de țări, dar în mod special la nivelul Uniunii Europene. Reglementările sunt din ce în ce mai multe și mai diverse în ceea ce privește sustenabilitatea, reciclarea și ecologizarea, iar companiile se conformează sau iau măsuri încă de la început pentru a ajuta la reducerea cantităților de deșeuri și a poluării.

 

Vezi si

Vineri începe la Muzeul Satului manifestarea „Lume, lume… hai la târg!”

Muzeul Național al Bucovinei organizează și în acest an manifestarea „LUME, LUME… HAI LA TÂRG!”, …