Tuesday , May 17 2022

Mixere planetare: gătești mai rapid și mai ușor

Atunci când prepari o cocă pentru o rețetă, una dintre cele mai plictisitoare sarcini este să frămânți toate ingredientele până obții un amestec omogen care să garanteze succesul rețetei. Același lucru se aplică și în cazul albușurilor sau pentru frișcă. De aceea, există mixere care să ne ajute și să ne facă munca grea în câteva minute și cu rezultate excelente.

Cele mai bune pentru frământat aluaturi și prăjituri în general, sunt mixerele planetare. Acestea te vor ajuta să treci de la nivelul amator la un nivel expert, vei economisi timp, iar rezultatele vor fi pe măsură. Când alegi dintre zecile de mixere, trebuie să fii atent la câteva aspecte: preț, putere, funcții și accesorii, pe lângă altele. Iată câteva exemple de mixere dintre care puteți alege.

Mixer Bosch MUM5

De la marca Bosch, acesta este un mixer cu diferite utilizări. Include set de accesorii de patiserie (tije pentru bătut și amestecat și un cârlig pentru aluat). Vasul are un capac transparent, care pe lângă faptul că permite să se vadă amestecul, este anti-stropire și, de asemenea, protejează împotriva contaminării cu murdărie și praf. Are și o gură mică de umplere pentru aluaturile care necesită încorporarea puțin câte puțin a ingredientelor. Aceast mixer vine însoțit de un set complet de accesorii: un dozator din plastic cu o capacitate de 1,25 litri, o tijă de frământare și un mixer și un accesoriu tăietor-răzătoare. Datorită greutății sale de 280 gr, este o mașină cu adevărat ușoară și compactă. Cu ajutorul vasului se pot face piureuri si creme. Este un mixer de frământat care corespunde așteptărilor, funcționează profesional și este ideal pentru bucătărie.

Mixer KitchenAid Artizan

Este puțin probabil să nu fi auzit de mixere de la KitchenAid. Mixerul planetar de la KitchenAid se caracterizează prin versatilitatea sa. Deși s-ar putea să credeți că este conceput doar pentru produse de patiserie, puteți achiziționa accesorii care să vă ajute cu alte tipuri de rețete, fie că este vorba despre prepararea de paste proaspete, de tocat legume sau chiar de prepararea de înghețată. Cu un design impresionant, KitchenAid Artizan aduce acea notă de retro în orice bucătărie. Au culori diferite, de la roșu sau crem și până la negru și gri. Recipientul său are o capacitate de 4,8 litri și puteți găti cantități mari fără a fi nevoie de mai multe rânduri. Spre deosebire de alte modele, are 10 viteze diferite. Puteți alege în mod specific viteza care se potrivește sarcinii pe care doriți să o îndepliniți, fie că este vorba despre frișcă, cremă sau aluat omogen. KitchenAid Artizan include cele trei accesorii de bază: cârligul de aluat, tija de bătut și paleta de amestecare.

Mixer Moulinex Mastercheff Compact

Printre cele mai bune mixere se numără și Moulinex MasterCheff Compact. Acesta facilitează frământarea, baterea și emulsionarea, astfel încât amestecul obținut să aibă consistența potrivită. Capacitatea sa de 3.5 litri este perfectă pentru rețete de patiserie. Este o mașină cu adevărat ușor de manipulat, folosit și curățat. Nu isi pierde puterea de agitare dupa ce l-a folosit mai mult de 1 ora, in amestecuri care o necesita. În ciuda faptului că face un pic de zgomot, frământarea și bătăile sale sunt de calitate profesională. Are 4 viteze și o putere de 700 W și vine cu un capac anti-stropire.

KitchenAid 5KSM125

Ne întoarcem acum la un KitchenAid cu un rating foarte bun din partea utilizatorilor, deși și cu un cost ridicat. Acest mixer are si sistemul de miscare planetara pentru a oferi cele mai bune rezultate. Motorul său de 300 W va fi responsabil să lucreze din greu și rapid pentru tine. Are o gamă largă de accesorii. Bolul are o capacitate de 4,8 litri, perfectă pentru a pregăti și cele mai complicate rețete. Dacă vreți un mixer bun pentru bucătăria dumneavoastră, acesta este ideal. Este ceva mai scump, dar nu la fel de scump ca KitchenAid Artizan.

Vezi si

“Vrei să vezi Suceava de altădată. De la 1900 în prezent”. Proiect de educație muzeală marca Muzeul Național al Bucovinei

O modalitate inedită de cu­noaș­tere a istoriei orașului Suceava, de promovare și aducere în atenția …