Thursday , February 2 2023

MICII BIJUTIERI, atelier de educație muzeală la Muzeul de Istorie Suceava

Marți, 7 iunie, a fost deschisă   lista înscrierilor la atelierul educațional MICII BIJUTIERI, ediția 2022.

Muzeul Național al Bucovinei continuă seria proiectelor educaționale cu o nouă provocare adresată elevilor din clasele a III-a și a IV-a, pe care îi invită să cunoască lumea fascinantă a podoabelor evului mediu și să devină mici bijutieri.

Proiectul de educație muzeală „MICII BIJUTIERI – atelier de bijuterii medievale”, organizat în perioada 4 – 8 iulie 2022, se adresează copiilor dornici să cunoască istoria realizării bijuteriilor evului mediu, curioși să experimenteze meșteșugul creării obiectelor de podoabă.

Atelierul este structurat în două părți, teoretică și practică, organizate astfel încât copiii să petreacă timp relaxant la muzeu cu informații inedite și activități care să le stimuleze creativitatea. Partea teoretică care va cuprinde o prezentare generală a evoluției orfevrăriei, apariția bijuteriilor și tehnicile de realizare a acestora în Moldova medievală, se va desfășura chiar în Sala Tezaur a Muzeului de Istorie, acolo unde se păstrează colecția de bijuterii a Muzeului Național al Bucovinei. Partea practică a proiectului educațional va provoca creativitatea participanților, copiii fiind îndrumați de către specialiștii biroului Educație, Marketing și Comunicare din cadrul Muzeului Național al Bucovinei în realizarea unor bijuterii (cercei, ace de voal, nasturi), inspirate după modele vizualizate în Sala Tezaur.

Proiectul se fa desfășura la Muzeul de Istorie Suceava în perioada 4-8 iulie 2022, în intervalul orar 10.30-13.30. Grup țintă este reprezentat de  elevi ai claselor a III-a și a IV-a din județul Suceava, data limită de înscriere fiind 1 iulie 2022. Taxa de participare este modică,   3 lei/copil/zi.

Înscrierea participanților se va face în limita locurilor disponibile. Se pot înscrie maxim 20 participanți/zi. Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii. Activitățile proiectului educațional se repetă zilnic!

„Fișele de înscriere pot fi descărcate de pe pagina de facebook a Muzeului de Istorie. După completare, fișele se aduc la Muzeul de Istorie sau se vor trimite pe adresa: [email protected]

Plata taxei de participare se va face la magazinul de prezentare al Muzeului de Istorie, în ziua participării!

Copiii vor veni și vor pleca către și de la muzeu doar însoțiți de părinți/tutori/aparținători. Copiii vor veni cu 5 minute mai devreme, pentru organizare. Deplasarea în interiorul muzeului se va face doar împreună cu specialiștii coordonatori din cadrul proiectului educațional”, au explicat reprezentanții Muzeului Sucevean. (O.S.)

Vezi si

Top evenimente sportive programate în 2023

Deși vom duce dorul unui Campionat Mondial sau European de fotbal, în 2023 sunt programate …