Thursday , September 29 2022

„Mărțișor de la Muzeu”, proiect de educație muzeală al Muzeului Bucovinei îîn parteneriat cu școala Gimnazială Specială „Sf. Stelian” din Rădăuți

În perioada 1 – 8 martie 2019, vizitatorii care vor trece pragul Muzeului de Istorie din Suceava vor putea viziona o mică expoziție cu mărțișoare și felicitări realizate de copii de la școala Gimnazială Specială „Sf. Stelian” din Rădăuți. Evenimentul se desfășoară în cadrul parteneriatelor de educație muzeală pe care Muzeul Bucovinei le derulează în fiecare an cu școlile din județul Suceava, elevii școlii Gimnaziale Speciale „Sf. Stelian” din Rădăuți participând anual la activitățile de educație muzeală.

“Bucuria sărbătorilor dedicate primăverii și renașterii naturii, transpusă în micile lucrări de artă, cu inspirație diversă: flori, păsări, motive geome­trice, modele inspirate de pe renumitele cămăși populare tradiționale dar și mai actualele modele realizate în tehnica quilling, vor aduce un zâmbet pe chipurile vizitatorilor. Copiii s-au gândit nu doar să le expună o vreme la muzeu, ci să le și dăruiască. Așadar, toți vizitatorii sunt invitați să își aleagă un mărțișor sau o felicitare de pe panourile de expunere, oferite cu drag de elevii speciali de la școala „Sf. Stelian” Rădăuți”, se precizează într-un comunicat al Muzeului Bucovinei. (D.P.)

Vezi si

Miercuri, la Biblioteca Bucovinei, Conferința „Un simbol românesc din nordul Bucovinei: Profesorul Ilie Popescu”

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, sub egida Consiliului Județean Suceava și în colaborare cu Societatea …