Wednesday , May 18 2022

MacBook Air vs. MacBook Pro: Ce Mac ar trebui să cumperi în 2022?

Seria Apple este acum compusă dintr-un MacBook Air de 13 inci și trei variante de MacBook Pro: 13 inci, 14 inci și 16 inci. Poate fi greu să decizi ce MacBook să cumperi, mai ales că Apple oferă unele modele cu cipuri M1 și altele cu procesoare M1 Pro sau M1 Max.

Aici intervine ghidul nostru MacBook Air vs. MacBook Pro. Între MacBook Air, MacBook Pro de 13 inci, MacBook Pro de 14 inci și MacBook Pro de 16 inci, te vom ajuta să decizi ce laptop merită banii tăi comparând caracteristicile, performanța, durata de viață a bateriei și multe altele.

MacBook Air (M1, 2020): Cel mai bun pentru majoritatea oamenilor

Avantaje: Noul MacBook Air oferă aproape tot ceea ce ți-ai putea dori de la un laptop Apple datorită cipului său M1, care permite performanțe excelente și durată de viață a bateriei record. Mai exact, MacBook Air a durat 14 ore și 41 de minute la testele de baterie, făcându-l unul dintre cele mai durabile laptopuri de pe piață.
MacBook Air cu procesorul M1 are 16 GB de RAM. Și, desigur, MacBook Air are tastatura magică, care este mult mai confortabilă și mai fiabilă decât tastatura anterioară Butterfly.
Ecranul este, de asemenea, clar, cu o rezoluție de 2560 x 1600 pixeli.
O altă caracteristică este Touch ID, care facilitează deblocarea sistemului, efectuarea plăților sigure și înlocuirea parolelor.
Ca dezavantaje, două porturi USB-C nu sunt suficiente pentru majoritatea oamenilor, așa că fii gata să utilizezi un adaptor. De asemenea, MacBook Air nu este cel mai compact sau cel mai ușor laptop de 13 inci, iar ramele afișajului sunt prea voluminoase pentru 2022.

MacBook Pro 13 inci: Cel mai bun pentru utilizatorii intensivi cu un buget redus

MacBook Pro 13 inghesuie multa putere într-un șasiu subțire și ușor cu noul său cip M1 – și are chiar și o tastatură bună. Da, MacBook Pro 13 inci primește același cip M1 ca și MacBook Air, dar această mașină puternică poate executa sarcini solicitante pentru mai mult timp, deoarece are un ventilator în interior pentru a menține lucrurile reci.
MacBook Pro 13 inci este doar puțin mai greu decât MacBook Air, dar ai același procesor M1 și o viață mai lungă a bateriei. MacBook Pro 13 durează 16 ore și 32 de minute la teste.
Apple a adus Touch Bar pe MacBook Pro, precum și un senzor Touch ID.
MacBook Pro 13 inci oferă, de asemenea, o cameră web îmbunătățită de 720p, un SSD ridicol de rapid și un design elegant.
Din păcate, modelul de baza MacBook Pro are doar două porturi Thunderbolt 3 față de patru porturi pe mai scumpul MacBook Pro 13 inci.

MacBook Pro 14 inci: Cel mai bun pentru profesioniștii creativi care au nevoie de portabilitate

Dacă ești dispus să cheltui circa 2.000 de dolari, MacBook Pro de 14 inci este o opțiune practic perfectă, dacă nu cel mai bun laptop de pe piață. Procesoarele M1 Pro și M1 Max Apple sunt cele mai rapide și mai eficiente cipuri construite vreodată pentru laptopuri și putem confirma că M1 Pro se potrivește acestei descrieri.
MacBook Pro de 14 inci are o putere mai mult decât suficientă pentru a depăși unele dintre cele mai puternice laptopuri Intel și AMD. Și cu angajamentul Apple atât pentru putere, cât și pentru eficiență, notebook-ul îndeplinește cele mai obositoare sarcini cu incredibil de puțin efort.

Celelalte specificații de performanță sunt la fel de impresionante, laptopul acceptând până la 32 GB de RAM și un SSD de 8 TB. Durata de viață a bateriei este testată la 14 ore și 8 minute.

Mai mult, acest laptop reproiectat vine cu un ecran mini-LED Liquid Retina XDR de 14,2 inchi, 3024 x 1964 pixeli, cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Acest panou este unul dintre cele mai strălucitoare ecrane de laptop de până acum (la 1.600 nits de luminanță maximă) și cel mai viu din afara panourilor OLED.

Vezi si

Concert de muzică creștină ”Recunoștință fără sfârșit”, la Casa de Cultură Suceava

Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea organizează concertul muzică creștină ”Recunoștință fără sfârșit”, sâmbătă, 21 …