Friday , September 30 2022

Expoziția “Patrimoniu cultural etnografic – MASCA POPULARĂ DE ANUL NOU”, la Hanul Domnesc

În preajma sărbătorilor de iarnă, obiceiurile, tradițiile legate de noaptea Sfântului Vasile sunt cele mai spectaculoase manifestări ale credințelor și practicilor magice din lumea satelor Bucovinei. 

Muzeul Etnografic HANUL DOMNESC va găzdui, în perioada 6 decembrie 2018 – 3 februarie  2019 expoziția temporară Patrimoniu cultural etnografic – MASCA POPULARĂ DE ANUL NOU, în Anul european al patrimoniului.

Expoziția va aduce în atenția pu­blicului vizitator măști populare din patrimoniul etnografic al Muzeului Bucovinei, obiecte de recuzită dar și piese vestimentare din colecția Recu­zită și Obiceiuri care datează de la începutul secolului al XX-lea.

Astfel, vizitatorii vor putea admira măștile-obrăzare și măștile de cap din categoria „urâților” care înfățișează chi­puri umane (moși, babe, urâți, țigani, ursari, etc.), obiecte vestimentare ale costumelor de „militari”, piese de recu­zită și accesorii ale personajelor din diferite alaiuri și jocuri specifice sărbă­torilor de iarnă, se arată într-un comunicat al Muzeului sucevean.

Vezi si

Miercuri, la Biblioteca Bucovinei, Conferința „Un simbol românesc din nordul Bucovinei: Profesorul Ilie Popescu”

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, sub egida Consiliului Județean Suceava și în colaborare cu Societatea …