Monday , December 5 2022

Expozița foto-documentară ”Serbarea de la Putna (15 august 1871) – 150 de ani de istorie”, la Biblioteca Bucovinei

Muzeul Național al Bucovinei, în colaborare cu Biblioteca Bucovinei ”I. G. Sbiera”, organizează expoziția ”Serbarea de la Putna – 150 de ani de istorie”, al cărei vernisaj va avea loc în data de 12 august, la ora 12.00.

Evenimentul, desfășurat sub egida Consiliului Județean Suceava, se înscrie în cadrul manifestărilor organizate în perioada 1 iunie – 31 decembrie a.c, menite să omagieze 150 ani de la ”Serbarea de la Putna”.

”Proiectul urmărește să marcheze într-un mod deosebit împlinirea unui secol și jumătate de la prima și cea mai mare sărbătoare a națiunii române din secolul al XIX-lea, oferind publicului sucevean, dar nu numai, posibilitatea de a cunoaște diverse detalii și informații despre evenimentul organizat la 15 august 1871, la care au contribuit și participat personalități precum Mihai Eminescu, Ioan Slavici, A. D. Xenopol, dar și mai tânărul Ciprian Porumbescu. Se vrea, astfel, familiarizarea sucevenilor cu un moment important din istoria culturală a Bucovinei, conștientizarea și înțelegerea acestuia. Trimiterile la trecut asigură o conștiință istorică membrilor unei societăți, prin crearea unui trecut comun.

Invităm publicul sucevean alături de noi!”, au transmis organizatorii.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile. Din motive legate de situația pandemică actuală, numărul maxim de persoane prezente la vernisaj va fi limitat la 30. Pe perioada vizitei în bibliotecă participanții vor trebui să respecte măsurile de prevenție anti-Covid, respectiv distanțare, purtatul măștii, termometrizare la intrarea în clădire și dezinfecția mâinilor. (O. N.)

 

Vezi si

Podul de la Praxia va fi reabilitat anul viitor

Anul viitor vor demara lucrările de reabilitare a podului de la Praxia, situat pe un …