Monday , May 20 2024

Evenimente organizate de Biblioteca Bucovinei pentru a marca memoria marelui compozitor Ciprian Porumbescu

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, sub egida Consiliului Județean Suceava, în colaborare cu Colegiul de Artă „Ciprin Porumbescu”
Suceava și Centrul Cultural Bucovina – Școala Populară de Artă „Ion Irimescu”, organizează vineri, 3 iunie, începând cu ora 13.00, manifestarea omagială „CIPRIAN PORUMBESCU – BALADA SUFLETULUI ROMÂNESC”.

Evenimentul va avea loc la Sala de Artă „Elena Greculesi” a bibliotecii județene și va cuprinde următoarele momente:

  • „Viața și opera lui Ciprian Porumbescu” – prezentare dr. Alexandru Ovidiu Vintilă;
  • Moment muzical: melodii și fragmente muzicale din opera lui Ciprian Porumbescu – recitaluri susținute de Cvartetul LIRA și elevi de la
    Școala Populară de Artă „Ion Irimescu” Suceava;
  • Vizionare de film: Fragmente din filmul „Ciprian Porumbescu”.

De asemenea, tot pentru a marca memoria marelui compozitor și patriot Ciprian Porumbescu, Biblioteca Bucovinei va organiza și alte activități, inclusiv în județ.
Din program:
– în perioada 02.06.2022-14.06.2022, la Biblioteca Bucovinei:  „Ciprian Porumbescu – Viața și Opera” – Expoziții de carte și alte
tipuri de documente de bibliotecă.
– 02.06.2022, la Biblioteca Bucovinei – activitate organizată în colaborare cu Școala Gimnazială nr. 1 Suceava: „Din opera lui Ciprian Porumbescu” – Audiții muzicale de pe discuri de  vinil; Vizionare de film: Fragmente din filmul „Ciprian Porumbescu”.
– 03.06.2022, la Bălăceana, Păltinoasa și Gura Humorului, în parteneriat cu bibliotecile locale și anumite școli din comunitățile menționate: „Viața și opera lui Ciprian Porumbescu” – prezentare dr. Elena Pintilei; Vizionare fragmente din filmul „Ciprian Porumbescu”.
– 06.06.2022, Casa memorială „Ciprian Porumbescu” din Stupca: Depunere jerbe de flori la statuia lui Ciprian Porumbescu din Stupca.

Vezi si

Weekend plin de evenimente la Iulius Mall:  Bursa Generală a Locurilor de Muncă revine cu o nouă ediție, iar copiii talentați se întâlnesc la etapa zonală a Festivalului-concurs naţional „Voinicelul”

AJOFM Suceava organizează vineri, la Iulius Mall Suceava, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, un …