Friday , March 1 2024

Eveniment dedicat memoriei presedintelui american John F.Kennedy, la USV

JFK

Aula din Corpul E al Universității “Ştefan cel Mare” din Suceava va găzdui vineri, 17 ianuarie 2014, de la orele 16.00, un eveniment dedicat memoriei preşedintelui John Fitzgerald Kennedy, personalitate marcantă pentru istoria Statelor Unite ale Americii, informează într-un comunicat de presă reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

 Potrivit sursei citate, Institut Européen des Itinéraires Culturels și organizatorii Festivalului de Film Istoric de la Râşnov realizează un turneu în marile centre universitare din România, manifestarea fiind prilejuită de comemorarea a 50 de ani de la momentul asasinării președintelui american. Primul eveniment din această serie a avut loc la Biblioteca Naţională din Bucureşti, în prezența unor invitaţi de marcă, printre care îi menționăm pe ambasadorii Mark Gitenstein și Sergiu Celac, Sorin Mîndruţescu (CEO Oracle România), precum și pe reprezentanţi de seamă ai Ambasadei Statelor Unite în România.

 La Universitatea suceveană, această manifestare va include următoarele momente:

prezentarea cărţii „John F. Kennedy – Enigmele unui erou”, un bestseller New York Times, tradus și prezentat în avanpremieră la Festivalul de Film Istoric de la Râșnov (www.ffir.ro); Prelegerea cu titlul „JFK, moștenire și mit”, susţinută de domnul Sever Voinescu (Președinte al Asociației „Friends of America”); Filmul documentar JFK.

Vezi si

„Mărțișoare muzicale” la Biblioteca Bucovinei

Luni, 4 martie,  la ora 15.00, la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” va avea loc …