Saturday , May 8 2021

Cum să te îmbraci în duminica Paștelui

Cea mai așteptată sărbătoare a primăverii, de către creștinii ortodocși, este tot mai aproape, iar marea majoritate am început deja pregătirile. Pentru că Paștele este o sărbătoare religioasă, iar masa festivă are loc în mijlocul zilei, ținuta pe care o abordăm trebuie să fie una elegantă, decentă, în acord cu evenimentul. De aceea, atunci când îți alegi ținuta pentru ziua de Paște, pentru a merge la slujba religioasă sau pentru prânzul în familie, trebuie să ții cont de câteva criterii de stil, croială și cromatică. Iată câteva reguli vestimentare de urmat!

Optează pentru rochii

În primul rând și mai ales pentru a merge la biserică, alege rochie, nu pantaloni. Optează pentru o variantă peste genunchi sau lungă, dintr-un material plin, într-o culoare neutră sau formală.

Dacă nu ai deja un astfel de model în garderobă, pe Fashion Days găsești un număr infinit de rochii din care poți alege și cumpăra una. Mai ai timp la dispoziție, în plus, tradiția spune că de Paște trebuie să purtăm ceva nou. Un model cloș, A-line, o rochie cămașă sau o variantă lejeră, cu cordon în talie, pot fi opțiuni ideale pentru acest moment.

Mergi pe o cromatică stinsă

Chiar dacă este cald, nu este momentul să alegi piese în culori țipătoare. Stilul se oglindește într-o cromatică discretă. Poți merge pe minimalism – alb/negru sau all balck – cu doar un accent de culoare, poți opta pentru tonuri neutre – bej, gri, unt – sau poți alege culori pastel – mov lila, bleu, galben pai, fistic. În cazul în care optezi pentru imprimeuri, mizează pe cele simple, geometrice sau florale și nu încărca ținuta cu mai multe tipuri de print. Alege doar o piesă imprimată, iar restul ai grijă să fie uni, în nuanțe asortate.

Accesoriile punctează eleganța

Accesoriile completează ținuta cu stil și îi dau acea notă finală. Atunci când vorbim de pantofi, pentru eleganță absolută poți alege clasicii stilettos, fie în varianta sigură pe negru, fie într-o culoare pastel, în funcție de cromatica ținutei. Dacă preferi confortul în locul eleganței, poți merge pe o pereche de balerini, mocasini sau chiar pantofi de inspirație masculină. Desigur, și la aceste modele ai variante care emană eleganță prin tipul de piele folosit – de exemplu un croco lăcuit, o piele ștanțată sau piele întoarsă – și prin accesorii aplicate – pietre, catarame.

Poșeta trebuie să fie una ușor de purtat, însă cu stil. Poți opta pentru un model geometric rigid, cu barete scurte, într-o nuanță caldă. Sau poți merge pe o variantă mini, cu lanț.

Pentru a adăuga o notă personală ținutei, alege un ceas clasic. În colecțiile de ceasuri dama ale momentului găsești modele variate, din care poți alege unul care te reprezintă.

O eșarfă din mătase sau o bijuterie cu un design deosebit – cercei sau colier – sunt și acestea opțiuni pentru a puncta eleganța ținutei. AI grijă însă să nu combini mai multe accesorii în ținută pentru că o vei încărca prea tare și vei obține efectul invers.

Vezi si

Agenda Iulius Mall Suceava din acest weekend: expoziție auto cu peste 40 de modele retro și ateliere de creație pentru copii

Mașinile retro nu sunt simple autoturisme, ci sunt piese de colecție, la fel de valoroase …