Friday , December 9 2022

Cum să folosesc un aspirator nazal pentru copilul meu?

Ca și adulții, bebelușii pot avea nasul înfundat. Un remediu eficient? Folosiți un aspirator nazal sau Batista Bebelușului. Foarte practic, acest dispozitiv vă permite să aveți grijă de copilul dvs. în fiecare zi. Aflați tot ce trebuie să știți despre acest dispozitiv foarte util, de la instrucțiuni de utilizare la diferitele modele disponibile.

Aspiratorul nazal: Cât de util este?

Bebelușii nu știu cum să-și sufle nasul. Prin urmare, este necesar să îi ajutăm să fie cât mai confortabili și să respire fără dificultăți.

Liniștirea copilului

Bebelușii respiră doar pe nas. Prin urmare, este extrem de important ca nasul să fie lăsat liber pentru ca aerul să circule, în special atunci când copilul este bolnav. Nasul este căptușit cu mucus, ca și celelalte cavități. Acest mucus poate reține microbii și bacteriile care cauzează diverse infecții, ceea ce poate împiedica copilul să respire corect. Prin utilizarea aspiratorului nazal, mucusul va fi eliminat, permițând nou-născutului să inspire și să expire mai ușor.

Diferite tipuri de aspiratoare nazale

Puteți găsi diferite tipuri de aspirator nazal. Există două modele manuale: aspiratorul nazal cu bulb de cauciuc și aspiratorul nazal manual. Dar există și aspiratoare nazale electrice sau electronice. Alegerea vă aparține, dar oricare ar fi modelul ales, acesta va permite eliminarea secrețiilor nazale ale bebelușului dumneavoastră, astfel încât acesta să poată respira liber.

A se folosi de preferință atunci când copilul este bolnav

Dacă bebelușul dumneavoastră nu este bolnav, tampoanele de bumbac și soluția salină sunt suficiente pentru a-i desfunda nasul. Aspiratorul nazal sau Batista Bebelușului devine necesar atunci când trebuie să evacuați o cantitate mare de mucus. Mai multe simptome vă permit să aflați dacă bebelușul dumneavoastră este bolnav, cum ar fi somnul perturbat, pierderea poftei de mâncare sau refuzul suzetei, care îl împiedică să respire pe gură.

Cum se utilizează corect un aspirator nazal?

Aspiratorul nazal cu bulb de cauciuc

Dacă alegeți acest tip de aspirator, începeți prin a pune o soluție salină în nasul bebelușului în timp ce acesta stă întins pe spate cu capul înclinat pe o parte. Apoi stoarceți aerul din bulb, introduceți încet vârful în nas și eliberați bulbul astfel încât să aspire tot mucusul. Goliți mucusul din aspirator, clătiți bulbul și procedați la fel cu cealaltă nară. Acest instrument este folosit atunci când nasul bebelușului este ușor congestionat.

Aspiratorul nazal manual

Acesta este format dintr-un vârf nazal, un rezervor, un tub bucal tubular, un tub și o gură. Funcționează prin aspirație și este activat prin suflare. Pentru a-l utiliza, introduceți vârful nazal în nasul bebelușului dumneavoastră și piesa bucală în gură, apoi începeți să aspirați. Vă recomandăm să aspirați delicat timp îndelungat, mai degrabă decât puternic timp de scurt timp. Va fi mai puțin neplăcut pentru copil. Repetați operațiunea cu cealaltă nară. Un capac cu filtru permite ca secrețiile să rămână în rezervor și nu le permite să ajungă în gura persoanei care aspiră.

5 pași simpli pentru a curăța nările bebelușului

Aspiratoarele nazale pentru bebeluși sunt buni aliați pentru mamele și tații care se confruntă zilnic cu sarcina dificilă de a îndepărta mucusul bebelușului. Iată un ghid pas cu pas despre cum să folosiți corect un aspirator nazal manual:

– Atunci când mucusul nu iese singur, adică este mai gros și nu reușește să fie eliminat în mod natural prin picurare nazală, este important să folosiți un aspirator nazal sau Batista Bebelușului

– Împiedicați capul bebelușului să se miște pentru a evita rănirea zonei, ținându-l cu mâna de frunte și de ceafă. Nu uitați să nu puneți prea multă presiune pe capul bebelușului, deoarece acest lucru poate provoca anxietate și nervozitate și poate face sarcina mai dificilă.

– Așezați vârful aspiratorului la intrarea în nară, este important să nu-l introduceți în interior pentru a evita rănirea. Dacă folosiți un aspirator în formă de bulb, este important ca înainte de a-l introduce în nas să îl strângeți și să eliminați tot aerul din interior și să îl puneți fără aer pentru aplicare.

– Aspirați ușor prin piesa bucală, astfel încât mucusul să fie stocat în furtunul sau în rezervorul aspiratorului.

– După ce ați curățat ambele nări, curățați aspiratorul cu apă caldă pentru a elimina bacteriile și folosiți-l din nou.

– Păstrați nasul bebelușului dumneavoastră curat folosind un aspirator nazal sau Batista Bebelușului!

Vezi si

Recital de colinde în inima Sucevei, sâmbătă și duminică