Sunday , February 5 2023

Cum să dăruiești cadouri de Crăciun

Tradiția darurilor de Crăciun este cea mai populară și cea mai așteptată din an, peste tot în lume. Este momentul în care dăruiești și primești la rândul tău cadouri. Ceea ce alegi pentru o persoană dragă  vorbește atât despre tine, cât și despre persoana căreia îi faci cadoul. Alegerea darurilor nu este o activitate ușoară. Aceasta implică cercetare și atenție la nevoile oamenilor, pentru a primi apreciere.

Un studiu arată că în relațiile sentimentale, aproximativ 20% dintre parteneri au nevoie de cadouri în mod regulat, nu doar de Crăciun, pentru a se simți apreciați.

Ca să fii apreciat pentru darurile tale și pentru ca persoana care le primește să se bucure de ele, alege cadouri dedicate, nu impersonale, lucruri folositoare, de bună calitate sau îndeplinește dorințe.

Cum să dăruiești

Alege ceva folositor! Tot studiile au arătat că oamenii apreciază mai mult un lucru de care au nevoie dacă îl primesc, decât dacă și l-ar cumpăra singuri. De exemplu, dacă ai de-a face cu o persoană activă, sportivă, aceasta va avea mereu nevoie de haine sport pe care să le poarte și pe stradă. Alege piese cu stil pe zona de urban sport și de calitate precum cele de la brandul Vans, de exemplu.

Oferă cadouri cu viață. Poate părea ciudat, dar mulți oameni apreciază mai mult un cadou viu decât un obiect. Pornind de la o plantă până la un animal de companie, un canar sau un acvariu mic cu pești, orice cadou viu va fi unul special, care durează o viață.

Personalizează cadourile. Dacă optezi pentru obiecte vestimentare, accesorii sau decorațiuni pentru casă, alege să le personalizezi. Fie că le gravezi sau le brodezi cu un mesaj sau cu numele persoanei respective, oamenii vor fi mai încântați de un astfel de cadou personal.

Alege doar produse de calitate. Atunci când oferi un cadou cuiva, ai grijă să alegi calitatea în locul cantității. Nu are rost să umpli o cutie cu produse mărunte și fără valoare care vor sfârși uitate într-un colț al camerei. În schimb oferă un singur produs premium, precum un ceas Fossil,  pe care persoana respectivă îl va folosi cu plăcere.

Ce să nu dăruiești

Nu oferi carduri cadou. Un card cadou te va scuti pe tine de căutări, însă vei crea o problemă persoanei căreia i-l dăruiești. Aceasta va trebui să găsească timp pentru a căuta în  magazinul respectiv si mai ales îi vei pasa decizia alegerii. Oamenii preferă un cadou surpriză în locul unei sume de bani pe care să o cheltuiască.

Nu oferi experiențe programate. În cazul în care vrei să dăruiești o ședință de masaj, o zi la spa sau un salt cu parașuta, nu le programa tu în locul persoanei respective. Lasă-i acesteia alegerea zilei și a orei. În nici un caz nu oferi o experiență unei persoane dacă nu știi sigur că apreciază astfel de lucruri.

Nu întreba oamenii ce își doresc. Cadourile sunt surprize, iar oamenii nu vor spune niciodată ce își doresc. Este nepoliticos să întrebi. Dacă nu ești decis asupra cadourilor, încearcă să afli ce își dorește persoana respectivă de la oamenii apropiați care o cunosc mai bine.

Vezi si

LEGO Speed Champions Cars. Ce vei învăța dacă vei construi

Merită să construiești mașini LEGO Speed Champion? Aceste seturi, de altfel mici, pot să nu …