Wednesday , March 29 2023

Cum să alegi un TV Smart: trei sfaturi de care să ții cont dincolo de preț

Varietatea de mărci, dimensiuni și funcții poate copleși cumpărătorul. Trebuie să ne fie clar unde vom plasa televizorul și pentru ce îl vom folosi înainte de a merge să îl cumpărăm.

Primele două întrebări pe care de obicei ni le punem înainte de orice achiziție sunt: cât de mult costă? Și pot plăti în rate?

Aplicăm aceeași regulă și atunci când vedem un TV Smart care ne place. Dar e important să știm că nu tot ce străluceste sunt pixeli. Costul poate fi un factor principal, dar mai sunt și alți factori de luat în considerare.

Un TV este, acum, la fel ca atât de multe aparate, un mic computer care oferă mai multe opțiuni decât vom folosi. Primul lucru la care trebuie să ne gândim este pentru ce ni-l dorim? Pare o întrebare prostească și oarecum evidentă, dar televizoarele inteligente nu sunt doar pentru vizionarea „televiziunii”. Calitatea lor le face potrivite pentru jocuri video, filme la rezoluție 4K sau „oglinzi” de conținut, putând transmite în flux de pe dispozitive precum computer sau telefon. Dar chiar și la televizoare există diferențe. Vizionarea TV prin satelit nu este același lucru cu vizionarea semnalului aerian sau a conținutului de pe platformele de streaming. Toți acești factori cântăresc atunci când decizi ce televizor inteligent vrei.

Trei sfaturi de reținut

A avea un buget anume și foarte clar pentru ce ne dorim este esențial, dar sunt mai multe recomandări de luat în considerare. De exemplu, nu fi tentat de modul în care TV Smart arată un într-un magazin și fă-ți timp pentru a căuta opțiuni, mărci și caracteristici. În plus, aceste trei sfaturi vor fi de asemenea utile.

  1. Mărimea contează: după preț, ar trebui să fie al doilea cel mai important factor la cumpărare. Totuși, nu te lăsa păcălit. Mărimea este relevantă în funcție de locul în care vei plasa televizorul. Unghiul de vizionare, rezoluția și distanța la care urmează să ne situăm pentru a-l vedea sunt factorii de care trebuie să ținem cont de fapt. Dacă televizorul urmează să fie amplasat într-o cameră de zi sau sufragerie și se va afla la aproximativ mai mult de doi metri distanță, este potrivit un TV Smart între 43 și 55 de inci. Dacă îl instalezi în dormitor sau în bucătărie, unde nu ai nevoie de un televizor foarte mare, va fi suficient și un TV Smart 80 cm (32 inch). Pe internet există mai multe site-uri cu ghiduri pentru a determina dimensiunea ideală în funcție de distanțe. De asemenea, diferența de calitate a ceea ce vom vedea zilnic are o influență. Conținutul de calitate scăzută arată cu atât mai rău cu cât ecranul este mai mare și cu cât suntem mai aproape de el.
  2. LED, QLED, OLED sau LCD: această terminologie trebuie să fie cea mai confuză pentru orice cumpărător și nu este de mirare. Calitatea ecranului este locul în care tehnologia a făcut îmbunătățirile cel mai rapid. Vom spune rapid că cea mai bună calitate o oferă televizoarele cu ecrane OLED, dar sunt cele mai scumpe. Cea mai bună definiție a culorii și a adâncimii este dată de acele ecrane, în special în ceea ce privește conținutul de foarte înaltă calitate. A doua cea mai bună opțiune este QLED, care este o versiune îmbunătățită a LED-ului. În realitate, ambele formate au calitate înaltă și la prețuri mai accesibile și potrivite pentru calitatea conținutului pe care îl vedem în fiecare zi. Pe piața națională există și televizoare cu ecran LCD, care sunt cele mai ieftine, dar nu sunt recomandate. Mai bine să cheltui puțin mai mult pe o opțiune LED și să ai durabilitate.
  3. Rezoluție: 4K începe să devină din ce în ce mai întâlnit. 4K – sau Ultra HD – este una dintre formele de înaltă definiție pentru un TV Smart și este de patru ori mai mare decât Full HD, de unde și denumirea. Aceasta nu este altceva decât informația despre cantitatea de pixeli de pe ecran: cu cât mai mulți, cu atât mai bine. Recomandat este un televizor cu 4K, deși nu există încă multe platforme care să susțină acea calitate. Un TV Smart este totuși o investiție pentru câțiva ani și conexiunea la Internet sau televizorul se vor îmbunătăți în cele din urmă. Pe piață există deja dispozitive cu rezoluție 8K dar, deocamdată, departe de necesitate și putere de cumpărare.

Vezi si

Expoziția “Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal”, deschisă pe pietonalul din fața Palatului Administrativ

2023 a fost decretat prin lege Anul Ciprian Porumbescu și, cu această ocazie, Muzeul Național …