Sunday , June 20 2021

Cum arată lista favoriților pentru titlul de cel mai bun jucător de la EURO 2020

Pe lângă lupta pentru câștigarea EURO 2020 și cea de golgheter, un alt premiu important de la turneul final este cel acordat celui mai bun jucător.

Începând cu 1996, UEFA a decis să premieze la fiecare turneu continental și cel mai bun jucător. Iar acest premiu a fost câștigat până acum de Matthias Sammer (EURO 96), Zinedine Zidane (EURO 2000), Theodoros Zakorakis (EURO 2004), Xavi (EURO 2008), Andres Iniesta (EURO 2012) și Antoine Griezmann (EURO 2016).

În general, acest premiu este acordat jucătorilor care marchează golurile decisive din finale sau care au avut o contribuție majoră în evoluția echipei lor.

De asemenea, UEFA a mai acordat și titluri neoficiale pentru edițiile din 1984 (Michel Platini), 1988 (Marco van Basten) și 1992 (Peter Schmeichel).

Cum arată lista favoriților pentru EURO 2020:

  1.  Kylian Mbappe – Pentru pasionații de Cote Euro 2021 trebuie spus că jucătorul lui PSG este principalul favorit. El are cota 7.00 să câștige titlul de cel mai bun jucător al Campionatului European. La doar 22 de ani, Mbappe a marcat deja 16 goluri pentru naționala Franței în 42 de meciuri. Va fi la primul EURO din carieră, însă el are în palmares deja Cupa Mondială din 2018. De altfel, el a marcat atunci 4 goluri: unul în grupe în meciul cu Peru, două cu Argentina și unul în finala cu Croația. Așadar, Mbappe are argumente serioase să lupte cu șanse mari pentru titlul de cel mai bun jucător de la EURO 2020. Mai ales că vine după un sezon foarte bun în tricoul lui PSG.
  2.  Kevin De Bruyne – Fotbalistul lui Manchester City are șansa a doua, cota sa fiind 10.00. De Bruyne are în carieră 80 de meciuri pentru naționala Belgiei, reușind să înscrie de 21 de ori. A fost prezent la EURO 2016, însă nu a reușit să marcheze, deși în preliminarii a punctat de cinci ori. În schimb, De Bruyne a marcat deja la Cupa Mondială din 2014 și la cea din 2018. Și De Bruyne a avut un sezon excelent pentru Manchester City, însă nu a reușit să câștige trofeul Champions League, echipa sa fiind învinsă în finală de Chelsea.
  3.  N’Golo Kante – Inimosul mijlocaș al lui Chelsea are cota 11.00 să câștige acest trofeu, fiind un nume de top în acest sport. Kante este un jucător pe care aproape toată lumea îl apreciază, reușind să câștige admirația prin efortul uriaș pe care îl face pe teren și pentru modul în care se sacrifică pentru colegii săi. Aceste lucruri l-au ajutat deja să fie desemnat și cel mai bun jucător al finalei Champions League din 2021. Kante are 45 de meciuri în naționala Franței, pentru care a marcat de 2 ori. Este un om de bază al naționalei, alături de care a câștigat Cupa Mondială din 2018 și a disputat finala de la EURO 2020.
  4.  William Carvalho – Mijlocașul lui Betis Sevilla e al patrulea favorit să câștige acest trofeu, având cota 12.00. Carvalho e un jucător foarte inteligent și este unul dintre liderii din teren ai naționalei Portugaliei. El a disputat 64 de meciuri pentru această echipă, reușind să marcheze de 4 ori. Cel mai important trofeu este cel de la EURO 2020.
  5.  Harry Kane – Atacantul lui Tottenham este principalul favorit pentru câștigarea titlului de golgheter și al cincilea la titlul de cel mai bun jucător al turneului continental. Kane are un procentaj excelent al golurilor marcate: 34 în 53 de meciuri pentru naționala Angliei și se anunță a fi unul dintre cei mai interesanți fotbaliști de la EURO 2020. Britanicii își pun astfel mari speranțe în capacitatea sa de a marca.

Vezi si

Creativitatea și distracția – rețeta pentru planurile de vacanță, la Iulius Mall Suceava: ateliere pentru copii, parc de distracții și handmade pop-up shop

Se apropie vacanța mare, motiv potrivit pentru ca cei mici să se lase purtați de …