Saturday , February 4 2023

Concert caritabil de colinde în Catedrala Sucevei

Marți, 14 decembrie 2021, începând cu ora 18.00, în incinta Catedralei „Nașterea Domnului” va avea loc un concert caritabil de colinde, organizat cu scopul de a susține financiar proiectul caritabil „Un Crăciun pentru fiecare”, proiect ajuns la ediția a II-a și din dorința de a promova corurile, grupurile vocale și ansamblurile de cântec și tradiții din cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Concertul din Catedrala „Nașterea Domnului” este al treilea dintr-o serie de patru astfel de concerte ce au loc în această perioadă în cadrul ediției secunde a proiectului caritabil <Un Crăciun pentru fiecare> ce are ca și scop oferirea unor pachete cu alimente de bază, produse din carne și dulciuri unui număr de aproximativ 1.000 de bătrâni singuri, lipsiți de orice ajutor material și social, precum și unui număr de aproximativ 1.000 de copii proveniți din familii defavorizate și cu o situație materială, socială și financiară precară. Donațiile se pot face în următoarele conturi deschise pe numele Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților: RON –  RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014; EURO – RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Sectorul Social-Filantropic în colaborare cu Sectorul Cultural și cu parohiile din Protopopiatele Suceava I și Suceava II, vă invită la concertul caritabil de colinde organizat în cadrul proiectului <Un Crăciun pentru fiecare> – ediția a II-a. Concertul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și a partenerilor media”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

La acest concert caritabil vor cânta: Corul „Dimitrie Suceveanul” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților; Corul de copii „Ram de Salcie”; Corul bărbătesc al Parohiei Salcea; Corala preoțească „Ştefan Nosievici” a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților; Corul bărbătesc din Bosanci; Corul de copii de la Parohia „Sfânta Vineri”, Suceava; Corul Mănăstirii Dragomirna; Corul Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS); Corul de Cameră „Ecou Dornean”; Corul Parohiei „Sf. Împărați Constantin și Elena”, Dumbrăveni; Corul de Copii a Parohiei ,,Sfinții Arhangheli”, Mihoveni; Corul de Copii și Tineret al Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi”, Călugăreni; Corul de Copii al Parohiei „Sf. Cuv. Paraschiva”, Pătrăuți.

Proiectul caritabil „Un Crăciun pentru fiecare” – ediția a II-a, se desfășoară în perioada 5 noiembrie – 20 decembrie 2021, interval în care toți cei care doresc să se alăture acestei inițiative, o pot face prin donații directe într-unul din conturile special deschise pentru susținerea activităților caritabile ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. (D.P.)

Vezi si

Individ din Arbore, arestat pentru 30 de zile după ce a furat gresie, mobilă și o mulțime de scule, toate în valoare de 40.000 de lei, dintr-o curte din Volovăț

Vineri, 3 februarie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a …