Sunday , December 4 2022

Ce să porți în concediu, vara aceasta

Parcă nimic nu e mai frumos decât să împachetezi hainele și accesoriile preferate pentru vacanța mult așteptată. Iată ce trebuie să iei cu tine în funcție de locul ales patru a-ți petrece zilele libere.

La mare

Fie că alegi litoralul autohton sau al țărilor vecine, cu ape de un turcoaz spectaculos, sunt câteva lucruri care nu ar trebui să îți lipsească. Pe lângă câteva rochii vaporoase, tricouri, fuste și pantaloni scurți cu talia înaltă, ia cu tine două sau trei perechi de sandale.

Una dintre ele poate avea platformă, astfel încât să-ți ofere câțiva centimetri în plus, dar și o alură fină. Este de preferat să adaugi și două costume de baie: o variantă întreagă, celălalt din două piese, un caftan și o pălărie cu boruri largi. Dacă este necesar, poți ascunde zona abdomenului cu un slip, cu talia înaltă, care are și efect modelator, iar în cazul sânilor mici poți să optezi pentru variante cu burete care conferă volum și, eventual, folosește-te de variante cu volane sau aplicații.

Nu uita să iei cu tine în rucsac crema cu factor de protecție atât UVA, cât și UVB, care trebuie să fie foarte ridicat, mai ales dacă este pentru prima dată când te expui la soare, anul acesta. Ai grijă să o folosești înainte de a ieși din casă, dar și când ajungi la plajă, chiar dacă stai sub umbrelă. Dacă intri în apă, trebuie să achiziționezi variante waterproof și să le aplici atât înainte, cât și după baia răcoritoare.

La munte

 Pentru că vremea este mai prietenoasă și aerul ceva mai respirabil, la munte, pe lângă drumeții, poți să faci și puțin sport, precum alergat, să joci baschet, volei, sau chiar fotbal, alături de cei mai buni prieteni. Și cum cel mai potrivit este să te îndrepți către încălțăminte dedicată, poți să arunci un ochi în online la colectia de adidasi Nike de dama.

În primul rând, trebuie să ai grijă ca pantofii să fie foarte comozi, pentru că asta îți va asigura o ieșire plăcută, fără dureri la nivelul tălpilor sau spatelui. Asigură-te că partea din spate îmbracă perfect călcâiul, fără a fi rigidă și fără să te strângă atunci când mergi. Nu miza pe faptul că timpul va rezolva problema.

Alege ca talpa să fie flexibilă, ușoară și să ofere stabilitate. Îi poți combina cu un tricou din fibre speciale care să te ajute în lupta cu transpirația și pantaloni scurți din bumbac. Dacă mergi la o plimbare obișnuită te poți îndrepta către modele viu colorate, care nu fac rabat la partea de comoditate. Ține cont că vremea la munte este schimbătoare și este bine să ai cu tine o jachetă ușoară, impermeabilă, iar dacă seara este mai rece, un hanorac este suficient.

Vezi si

Luni, dublă lansare de carte la Biblioteca Bucovinei

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” invită publicul iubitor de carte, luni, 5 decembrie, de la …