Sunday , June 20 2021

Ce echipă e favorită să obțină semnătura lui Lionel Messi

Despre viitorul lui Lionel Messi s-a discutat intens în ultimul an, mai ales după ce, în vara anului trecut, starul argentinian a informat clubul FC Barcelona că își dorește să plece.

Viziunea diferită pe care o avea față de președintele Barcelonei din acel moment și campania de achiziții l-au determinat pe Messi să anunțe anul trecut că își dorește să plece.

Starul argentinian a avut inclusiv un acord verbal cu Manchester City, însă în cele din urmă a rămas la club.

Messi a făcut un sezon excelent pentru FC Barcelona, la club au fost alegeri câștigate de Joan Laporta, iar o primă mare achiziție a verii a fost aducerea lui Kun Aguero de la Manchester City, bunul prieten al lui Lionel.

În aceste condiții, lucrurile par că s-au așezat pe făgașul normal, iar presa externă e sigură că Lionel Messi va rămâne în continuare la FC Barcelona.

De altfel, dacă ne uităm pe cote pariuri observăm că FC Barcelona are șanse foarte mari să-l păstreze pe Messi. Astfel, cota ca Messi să continue la FC Barcelona este 1.12. Un transfer la Manchester City are cota 5.00, unul la PSG are cota 7.00, la Newell’s Old Boys are 2100, iar la Manchester United are cota 31.00.

Ce contract i-a oferit FC Barcelona lui Lionel Messi

Pentru a-l convinge să își prelungească înțelegerea, FC Barcelona i-a oferit lui Lionel Messi un contract pe 10 ani, care îi va asigura venituri în valoare de 293 de milioane de dolari.

Contractul prevede ca Lionel Messi să mai joace încă doi ani la FC Barcelona, apoi să meargă în SUA și să joace doi ani pentru Inter Miami CF. În plus, încă șase ani din contract vor fi cu Messi într-o funcție de conducere la FC Barcelona.

“Discuțiile pentru prelungirea contractului cu Lionel Messi merg bine. Nu este încheiată afacerea, dar merge bine”, a spus Joan Laporta, președintele clubului FC Barcelona.

Pe lângă banii pe care îi va lua de la FC Barcelona chiar și când va fi jucătorul lui Inter Miami, Lionel Messi ar urma să încaseze o suma impresionantă și din partea clubului lui David Beckham. Suma anuală este estimată la 73 de milioane de dolari pe an. E un adevărat record pentru fotbalul din SUA, care a mai atras staruri în ultimii ani, dar niciodată nu a oferit astfel de sume. Ca o comparație, Zlatan Ibrahimovic a încasat 7.2 milioane de dolari în 2019, ultimul său an la LA Galaxy, ceea ce a reprezentat un record.

Lionel Messi și-a manifestat deja interesul pentru a juca în SUA la un moment dat. De altfel, anul trecut, când a fost aproape de un transfer la Manchester City, a avut o înțelegere similară, care prevedea ca la un moment dat să se transfere la New York City FC.

Lionel Messi, o viață legată de FC Barcelona

Crescut la Newell’s Old Boys în țara natală, Lionel Messi a ajuns la FC Barcelona în 2000, pe când avea doar 13 ani. Clubul catalan i-a asigurat toate condițiile pentru a se dezvolta uman și profesional, iar Messi a devenit starul echipei mari începând cu 2004, când și-a făcut debutul. El a disputat 778 de meciuri pentru gruparea catalană, reușind să marcheze 672 de goluri, un adevărat record.

Totodată, Messi a câștigat nu mai puțin de 10 campionate în Spania cu FC Barcelona, dar și șapte Cupe ale Regelui și șapte Supercupe ale Spaniei.

La nivel continental, Messi a câștigat de patru ori Champions League cu FC Bacelona, însă ultimul trofeu datează tocmai din 2015. Messi mai are în palmares și trei Supercupe ale Europei și trei Campionate Mondiale ale Cluburilor.

În plan individual, Lionel Messi a fost desemnat Balonul de Aur de șase ori în carieră, ultima dată în 2019.

FC Barcelona l-a vrut și pe Neymar

Una dintre marile dorințe ale lui Messi a fost să facă din nou echipă cu Neymar. Iar președintele clubului PSG, Nasser Al-Khelaifi, a dezvăluit că FC Barcelona a fost foarte interesată să-l readucă pe Camp Nou.

“Barcelona l-a vrut pe Neymar înapoi și asta nu este un secret. Dar și-a dorit Neymar să revină la Barcelona? Răspunsul este nu. Sunați-l pe Neymar și vă va spune cât de fericit este cu noi”, a spus Al-Khelaifi.

De altfel, Neymar și-a prelungit recent contractul cu PSG, astfel că șansele unei reveniri la FC Barcelona sunt practic nule în acest moment.

“Nu a fost dificil să ajung la un acord cu Neymar. A durat ceva timp din cauza condițiilor actuale, dar nu am avut niciun dubiu legat de prelungire în pofida încercărilor Barcelonei de a-l transfera”, a mai spus conducătorul lui PSG despre jucătorul pentru care a plătit 222 de milioane de euro pentru a-l achiziționa de la FC Barcelona, record mondial încă în vigoare.

Vezi si

Creativitatea și distracția – rețeta pentru planurile de vacanță, la Iulius Mall Suceava: ateliere pentru copii, parc de distracții și handmade pop-up shop

Se apropie vacanța mare, motiv potrivit pentru ca cei mici să se lase purtați de …