Wednesday , April 7 2021

Ce cuptor se potrivește bucătăriei tale?

Pandemia a generat multe probleme pentru numeroase industrii. Însă o vorbă spune că ce poate fi ciumă pentru unii, poate fi mumă pentru alții (într-o formă mult mai bine spusă, evident). Așa că multe segmente ale industrii au avut de câștigat. Producătorii de jocuri, console și componente IT și-au văzut veniturile mărite substanțial. Serviciile de curierat au raportat creșteri.

Petrecând mai mult timp acasă, oamenii au început să aibă mai multă grijă de mediul în care trăiesc. Fie că au ales să renoveze, redecoreze sau să se mute cu totul, tot ceea ce înseamnă construcții și amenajări interioare a avut de câștigat. Este și cazul vânzării de electrocasnice. Oamenii au început să gătească mai mult, iar vechiul frigider, cuptor cu microunde sau aragaz nu a mai fost suficient. Așa că multe bucătării au avut parte de un nou suflu de tehnologie.

Modernizarea bucătăriei presupune mai mult decât noi electrocasnice, ci și dispunerea lor într-o așezare cât mai confortabilă pentru bucătarul casei. Piesele de mobilier ce aduc electrocasnicele la un nivel ce nu implică aplecări repetate sunt cele mai căutate. Astfel, cuptorul electric și cel cu microunde ajung să ocupe o poziție mult mai comodă. Cel mai bun ajutor poate fi un cuptor electric inteligent, care știe cât de tare să se încingă pentru fiecare preparat și când să se oprească, eventual, să se și curețe automat. Cum oferta este vastă, iată, în cele ce urmează, care sunt avantajele unui cuptor electric și care sunt criteriile pe care trebuie să le ai în vedere când vrei să achiziționezi unul.

Ce câștigi folosind un cuptor electric

Un cuptor electric este o mașină de gătit bazată pe convecție și oferă multiple avantaje față de un cuptor pe gaz, precum:
· are un randament mai bun: calitatea gătitului este superioară, iar cantitatea de căldură reziduală degajată în bucătărie este mult mai redusă în cazul cuptorului electric;
· noxe zero: în cazul spațiilor cu aerisire slabă, lipsa noxelor emise este un aspect important; cuptoarele pe gaz elimină o cantitate importantă de dioxid de carbon în urma arderii gazului, fiind astfel nocive dacă spațiul în care sunt utilizate nu este aerisit suficient;
· are diferite programe de gătit, special concepute pentru pizza, preparate de patiserie, prăjituri, rotisor sau gătit cu abur, cu ajutorul cărora poți încerca rețete noi;
· menține o temperatură constantă: cuptoarele electrice păstrează un flux constant de căldură față de cele pe gaz, care fluctuează în funcție de presiunea gazului sau de alți factori;
· are o izolare bună a căldurii și a mirosurilor din timpul preparării;
· are funcții multiple;
· reduce uzura vaselor utilizate: un cuptor electric nu degradează vasele de gătit, cum se întâmplă în cazul cuptoarelor pe gaz.

Ce tip de cuptor electric să alegi

În afară de mărime, un alt criteriu important este alegerea tipului de cuptor:
· cuptor electric încorporabil;
· mini-cuptor electric;
· cuptor electric independent.
Poți salva spațiu alegând un cuptor electric incorporabil, care poate fi pozitionat la orice nivel dorești sau unde consideri că este mai practic și unde arată mai bine. Vei găti astfel cu ușurință preparate delicioase într-un mod sănătos, rapid și simplu.
Cuptoarele electrice mici sau mini-cuptoarele independente pot înlocui cuptorul cu microunde. Fiind asemănător, cuptorul electric este ideal pentru persoanele care nu gătesc des și mult.
Spre deosebire de un cuptor electric încorporabil, un model de cuptor electric independent ocupă mai mult spațiu și trebuie poziționat într-un loc în care poți așeza alte electrocasnice, dar alegerea o poți face în funcție de necesități și disponibilitate.

Care sunt temperaturile de operare

Un cuptor electric încorporabil performant atinge temperaturi de peste 300 de grade Celsius. Cele cu temperaturi de până la 250 de grade Celsius vor prelungi timpul dedicat preparării. De asemenea, temperatura minimă pe care cuptorul o poate asigura este importantă pentru anumite moduri de gătire, cum ar fi slow cooking sau menținerea preparatelor calde. Există cuptoare cărora le poți regla temperatura sub 100 de grade Celsius.
Cu alte cuvinte, ai de unde să alegi. Cu o minimă documentare și un plan bine făcut în propria bucătărie, următorul tău cuptor te va ajuta să prepari feluri mult mai delicioase de mâncare pentru întreaga familie.

Vezi si

Expoziție temporară Stema Moldovei – Descoperiri arheologice aflate în colecțiile  Muzeului Național al Bucovinei

În perioada 6 aprilie – 6 mai 2021, în Casa Custodelui, vizitatorii Cetății de Scaun …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *