Friday , October 22 2021

Canapea extensibilă: cum să faci alegerea corectă

Cine nu vrea să ajungă acasă și să se arunce pe canapea pentru a se odihni? Un sfat: caută practicalitatea și confortul la mobilier. Indiferent dacă vrei să primești prieteni și familie acasă sau să te uiți la serialul preferat, o canapea extensibilă este o opțiune potrivită pentru a te relaxa într-o poziție plăcută și de a face o cameră mai confortabilă!

Pentru a alege modelul potrivit de canapea extensibilă care să corespundă nevoilor tale, trebuie să acorzi atenție unor detalii. Iată sfaturile noastre pentru a face cea mai bună alegere.

Ce trebuie să faci înainte de a cumpăra o canapea extensibilă

Vrei să ai o cameră care să primească oaspeți și să îți permită să petreci câteva ore confortabile în fața televizorului? Dacă răspunsul este da, trebuie să achiziționezi un produs care să combine calitate, confort și durabilitate. Canapeaua extensibilă este mai confortabilă decât canapeaua tradițională , deci este considerată mai scumpă. Dar poți găsi opțiuni rentabile care se potrivesc buzunarului tău.

Atunci când cumperi canapeaua, aceasta trebuie să fie bine structurată și fermă, din lemn masiv, cu densitatea ideală pentru a asigura confortul și o durată lungă de viață a mecanismului, deoarece va fi deschisă și închisă de mai multe ori.

Stabilește bugetul

Stabilește suma pe care vrei să o investești în canapea, astfel încât să nu depășești bugetul.

Măsurători cameră de zi și canapea

Află exact unde va fi instalată canapeaua și notează măsurătorile spațiului. Este important să ne amintim că canapeaua extensibilă este mai largă decât canapeaua tradițională, necesitând mai mult spațiu în cameră.

Părțile laterale trebuie să aibă 70 cm spațiu liber pentru mișcarea oamenilor și, dacă vrei să incluzi mobilier, trebuie să măsori deja gândindu-te la acest mobilier, astfel încât spațiul să nu fie înghesuit, ideea fiind un mediu confortabil și funcțional.

Nu uita de măsurători cu canapeaua extensibilă deschisă.

În plus, acordă atenție dimensiunilor ușilor casei sau a apartamentului, verifică dacă intră pe scări sau nu încape în lift, de exemplu.

Numărul de persoane din casă

Pe lângă spațiul disponibil, numărul de persoane din locuință influențează alegerea numărului de locuri pentru o canapea extensibilă. Pentru cei care locuiesc singuri sau în cuplu, este suficientă o canapea extensibilă cu 2 locuri. Dacă primești frecvent vizite, optează pentru un model cu mai multe locuri.

Material pentru canapea extensibilă

Acesta este un alt punct important atunci când alegi canapeaua, deoarece este legată de întreținerea mobilierului. Există țesături mai confortabile, cum ar fi catifea, piele de căprioară și mătase. Dar acestea nu sunt o opțiune bună pentru cei cu animale de companie sau copii mici, deoarece se murdăresc ușor.

Merită să investești în țesături impermeabile, deoarece acestea sunt mai rezistente în caz de vărsare de lichide, protejând tapițeria.

Dacă îți place o canapea albă sau vrei mai multă practicalitate atunci când cureți, alege canapeaua din piele. Pentru aceasta trebuie să folosești doar o cârpă umedă. Ea este excelentă și pentru persoanele cu alergii, deoarece nu acumulează praf ca o canapea din țesătură.

Clima din regiunea în care locuiești influențează alegerea țesăturii, deoarece regiunile reci se adaptează mai bine la piele și catifea și poți investi în culori închise. În locurile mai calde este mai bine să optezi pentru țesături din fibre naturale și culori deschise. Pielea într-o regiune fierbinte tinde să se încălzească, dar într-o regiune cu temperatură scăzută se răcește. Totuși, o pătură sau o pelerină pot rezolva situația.

Decorarea camerei

Tonul canapelei trebuie să se potrivească cu decorul și alte mobilier. Culorile neutre precum maro, bej și gri sunt cele mai reușite, deoarece se armonizează cu mediul. Dar poți și paria pe culori mai strălucitoare, cum ar fi roșu și galben. O altă opțiune este să investești în cuverturi și perne colorate.

Protejează canapeaua

Pentru a proteja canapeaua de praf și murdărie, cumpără o husă de protecție pentru a-i prelungi durata de viață. Dacă instalezi canapeaua în spatele ferestrei, include jaluzele sau o perdea pentru a proteja mobilierul de uzura soarelui.

Vezi si

Expoziție – concurs de machete „Muzeul de Ştiințele Naturii în imaginația copiilor”

Muzeul Național al Bucovinei vă invită să vizitați expoziția – concurs de machete „Muzeul de …