Thursday , April 18 2024

Atelierul  de caligrafie „Povestea scrierii și a instrumentelor de scris”, organizat de Muzeul Național al Bucovinei în perioada 27 iunie – 1 iulie 2022

În perioada 27 iunie – 1 iulie 2022, Muzeul Național al Bucovinei derulează proiectul de educație muzeală „Povestea scrierii și a instrumentelor de scris”, atelier de caligrafie. Activitățile se vor desfășura la Muzeul de Istorie, de luni până vineri, între orele 10:30-13:30.

Programul de educație muzeală, ajuns la a șasea ediție, se adresează copiilor din clasele a II-a,  a III-a  și a IV-a, doritori să călătorească în timp pentru a cunoaște istoria scrisului și a instrumentelor de scris,  care sunt curioși să încerce scrierea din documente medievale, să-și îmbunătățească îndemânarea caligrafică, să petreacă vacanța, din nou, la muzeu.

În cadrul activităților, elevii se vor familiariza cu noțiuni despre istoria și evoluția scrierii și a instrumentelor de scris și vor experimenta scrierea pe hârtie specială (pergament, hârtie natur), utilizând instrumente de scris precum tocul sau pana.

Îndrumați de specialiștii muzeului, copiii vor crea semne, după care vor dezvolta litere și vor realiza inițiale ornamentate ca în vechile documente medievale existente în colecțiile muzeului. Astfel, într-o manieră creativă, prin intermediul activităților, muzeul propune copiilor o întoarcere în timp, la scrierea caligrafică, scrierea ornamentată care transformă literele și cuvintele în adevărate opere de artă. Scopul proiectului de educație muzeală este promovarea patrimoniului cultural deținut de Muzeul Național al Bucovinei, în special a colecției de „Documente istorice”.

„Înscrierea participanților se face pe baza fișelor de înscriere, în  limita locurilor disponibile. Fișele de înscriere pot fi descărcate de pe facebook-ul Muzeului de Istorie. După completare, fișele se vor trimite la adresa [email protected].

Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii.  La atelier se pot înscrie maxim de 20 participanți/zi.  Data limită de depunere a fișelor de înscriere este 23 iunie 2022.  Taxa de participare este de 3 lei/copil. Plata taxei de participare se va face la magazinul de prezentare al instituției, în ziua participării. Activitățile proiectului educațional se repetă zilnic, de aceea se recomandă participarea într-o singură zi. Informații suplimentare despre proiect și fișele de înscriere puteți obține la telefon 0230/216439, interior 116, Biroul Educație, Marketing și Comunicare”, se arată într-un comunicat transmis de organizatori. (O.S.)

 

Vezi si

Vineri, la Muzeul de Istorie, vernisajul expoziției „Costin Neamțu Omul poveste, pictorul în poveste”

Muzeul Național al Bucovinei vă invită, vineri, 19 aprilie 2024, la ora 13, la vernisajul …