Sunday , September 25 2022

Ana Ilca Mureșan și Laura Haidău participă la “Zilele comunei Ilișești”

Festivalul “Simion Florea Marian” de la Ilișești a ajuns la ediția a VI-a. Cu această ocazie, primarul va înmâna diplome de excelență cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Evenimentul va fi prezentat de interpreta de muzică populară, Nicoleta Cojocaru

Primăria și Consiliul Local al comunei Ilișești organizează duminică, 18 august, începând cu orele 10.00, o nouă ediție a manifestărilor cuprinse în cadrul Zilelor comunei Ilișești. În cadrul acestora, se va desfășura și cea de-a VI-a ediție a Festivalului „Simion Florea Marian”. Festivitățile vor debuta cu o expoziție și o prezentare a câinilor și a cailor de rasă din comună, după care, primarul comunei Ilișești, Florinel Avasaloaie, va înmâna diplome cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie.

Invitate de onoare ale evenimentului sunt  Ana Ilca Mureșan și Laura Haidău care vor delecta publicul, prezent la manifestări, cu un moment de folclor. La spectacolul artistic prezentat de interpreta de muzică populară Nicoleta Cojocaru, vor participa Gabriela Teișanu, Doina Petroaie, Pamfil Roată, Ştefania Puiu, Elisa Hechelciuc  și Alexandru Recolciuc, alături de Ansamblul Artistic “Ciprian Porumbescu”. Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută și de o serie de tineri interpreți, cum ar fi Narcis Sarafim, Antonia Seciu, Adriana Crainiciuc, Măriuța Denisa Pâțu, Denisa Flutur și Diana Florentina Big. Ansamblul “Simion Florea Marian” din Ilișești va susține un moment artistic împreună cu interpreții de muzică populară Ionuț Dobrea, Maria Gaveniuc și Teodora Gălățan. Pe scena amplasată în centrul comunei, va urca și Costel Moldovan, Georgiana Moroșan, Ana Maria Cucoș, Claudia Elena Prindii, Lenuța Sarman și Cătălin Mihai Ciobanu. “Vă așteptăm să degustați din preparatele tradiționale berbecuț la proțap, vițel la proțap, oaie la ceaun și multe alte bunătăți pe lângă care berea, mustăria și vi­-nuri alese sunt binevenite”, au transmis organizatorii evenimentului.

Festivalul se va încheia după orele 21.00. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Muzeul Național al Bucovinei organizează în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal expoziția “Ion Mândrescu, Sculptură”

Muzeul Național al Bucovinei în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal, organizează în perioada 23 septembrie …