Saturday , November 26 2022

9 metode de a curăța un fier de călcat

Fiarele de călcat ne fac hainele să arate ca noi iar folosirea unui fier de călcat pentru a îndepărta cutele de pe haine este o rutină esențială în viața noastră. Tocmai de aceea, este important să curățați și să întrețineți fiarele de călcat – în timp, tălpile lor pot deveni lipicioase, prăfuite și uleioase. Asta se aplică atât în cazul fiarelor de călcat tradiționale, cât și în cazul unei stații de călcat sau a unui fier de călcat vertical.

Dacă aveți grijă de fierul dvs., acesta poate aluneca fără efort peste rochii, cămăși, pantaloni scurți și multe altele. Acest articol vă va oferi 9 sfaturi despre cum să curățați corect un fier de călcat.

1. Folosiți bicarbonat de sodiu și apă pentru a curăța talpa fierului.

Această metodă este o modalitate excelentă de a dizolva orice urmă care a apărut pe talpa fierului. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați bicarbonat de sodiu și puțină apă pentru a crea o pastă.

Aplicați această pastă pe talpa fierului, folosind o perie moale sau un prosop pentru a freca. Apoi, pur și simplu folosiți apă pentru a o șterge. Asigurați-vă că pasta este complet ștearsă și lăsați fierul să se usuce înainte de utilizare.

2. Folosiți un ziar.

Încălziți fierul de călcat la cea mai înaltă setare și purtați mănuși de cuptor pentru a vă proteja mâinile de căldură. Răsfoiți niște ziare și folosiți-le pentru a curăța talpa fierului. Asta e tot!

3. Folosiți un produs de îndepărtare a ojei cu acetonă.

Aceasta este o metodă excelentă pentru a dizolva și a șterge murdăria de pe talpa unui fier. Porniți fierul de călcat și lăsați-l să se încălzească. Înmuiați o dischetă de bumbac în produsul de îndepărtare a lacului de unghii cu acetonă.

În timp ce purtați mănuși de cuptor, tamponați rapid discheta de bumbac înmuiată pe suprafața fierbinte. Substanța cu acetonă se evaporă rapid, dar face o treabă excelentă în dizolvarea oricărei urme. După ce ați terminat, ștergeți suprafața cu o cârpă și niște apă.

4. Folosiți un burete de bucătărie

Folosind un burete de bucătărie care nu produce zgârieturi, frecați suprafața fierului de călcat cu apă și detergent de vase. După ce ați terminat, ștergeți-l cu un prosop și lăsați-l să se usuce complet înainte de utilizare.

5. Folosiți oțet.

Umeziți un prosop cu oțet alb distilat. Apoi, ștergeți talpa fierului de călcat pentru a îndepărta orice urme. În unele situații, pot rămâne unele reziduuri, ceea ce va necesita îmbibarea unui prosop curat în oțet distilat și așezarea tălpii reci pe prosop. Pur și simplu lăsați-l să se înmoaie timp de 15-30 de minute, apoi ștergeți-l până este uscat.

6. Folosiți oțet și bicarbonat de sodiu.

Înmuiați un prosop într-o soluție formată din oțet și bicarbonat de sodiu. Așezați prosopul înmuiat și, cu fierul oprit, treceți fierul peste prosop, ca și când l-ați călca.

7. Folosiți detergent pentru vase.

Una dintre cele mai bune modalități de a curăța un fier de călcat este de a turna câteva picături de detergent lichid pentru vase în puțină apă. Apoi, utilizați o cârpă moale, un prosop sau un prosop de hârtie înmuiat în soluție pentru a șterge orice reziduu de pe talpa fierului.

8. Folosiți sare.

Presărați o cantitate generoasă de sare pe o foaie de hârtie. Apoi, treceți fierul cald peste acea foaie de hârtie – va ajuta la îndepărtarea petelor și a altor urme. Treceți fierul de călcat de câteva ori, apoi deconectați-l, pentru a-l lăsa să se răcească. Odată ce fierul este rece, ștergeți sarea cu o cârpă uscată și moale.

9. Folosiți pasta de dinți.

Pur și simplu frecați niște pastă de dinți albă pe talpa fierului. Apoi, ștergeți-o cu o cârpă umedă. Nu uitați să lăsați fierul de călcat să se usuce complet înainte de utilizare.

În sfârșit, iată un lucru important de reținut:

Când vă întrebați cum să curățați un fier de călcat, s-ar putea să vă simțiți tentați să folosiți agrafe de hârtie sau alte articole dure. Procedând astfel, puteți crea zgârieturi nedorite pe talpa fierului dvs. și găurile sale de abur.

Vezi si

Cum să folosesc un aspirator nazal pentru copilul meu?

Ca și adulții, bebelușii pot avea nasul înfundat. Un remediu eficient? Folosiți un aspirator nazal …