Monday , September 26 2022

5 ediții de la Roland Garros de neuitat pentru români

Turneul de tenis de la Roland Garros este unul dintre cele care le-au produs cele mai multe bucurii românilor.

Iată 5 dintre edițiile de neuitat pentru români:

  1. Titlul câștigat de Simona Halep la Roland Garros 2018 – Simona a început Roland Garros 2018 din postura de principală favorită, dar venea cu o mare presiune, având în vedere că pierduse finala din 2017 și cedase și în ultimul act la Australian Open. Simona a început greoi, cu o victorie în trei seturi în fața lui Alison Riske, dar apoi a ajuns fără probleme în sferturi după ce le-a învins pe Taylor Townsend, Andrea Petkovic și Elise Mertens. În sferturile de finală a urmat un meci de mare luptă contra lui Angelique Kerber, iar în semifinale a trecut fără probleme de Garbine Muguruza. Apoi, în finală Simona a întâlnit-o pe favorita numărul 10, americanca Sloane Stephens. Aceasta a început mai bine, a câștigat primul set cu 6-3, dar Simona a revenit ulterior și s-a impus în următoarele două seturi cu 6-4, 6-1.  A fost primul turneu de Grand Slam din cariera Simonei, dar sportiva noastră are șansa să facă “dubla” la Paris în acest an, având în vedere că este a doua favorită, potrivit cotelor disponibile in oferta Netbet pariuri sportive.
  1. Titlul câștigat de Ilie Năstase la Roland Garros 1973 – La câteva luni distanță după ce câștigase primul său Grand Slam din carieră, la US Open, Ilie Năstase a venit la Roland Garros cu așteptări destul de ridicate. El disputase deja o finală în 1971, dar o pierduse, însă la ediția din 1972 a fost eliminat în primul tur. Totuși, Roland Garros 1973 a fost momentul în care Ilie Năstase a reușit să obțină singurul său titlu de Grand Slam pe zgură, după o finală cu Nikola Pilic, câștigată cu 6-3, 6-3, 6-0. 1973 a fost cu siguranță cel mai bun an din cariera lui Năstase, în condițiile în care a fost liderul clasamentului ATP, a câștigat 17 turnee, iar la Roland Garros s-a impus fără să piardă vreun set.
  2. Virginia Ruzici, prima tenismenă campioană din istoria României la Roland Garros 1978 – Actualul manager al Simonei Halep a reușit să se impună în proba de simplu de la Roland Garros 1978 după ce a învins-o fără probleme în finală pe Mima Jausovec, scor 6-2, 6-2. Câteva luni mai târziu, Virginia Ruzici a urcat pe cea mai buna poziție din cariera sa în clasamentul WTA, locul 8. Virginia Ruzici a mai avut o finală la Roland Garros 1980, însă a pierdut-o în fața americancei Chris Evert. În total, Virginia Ruzici a câștigat 12 turnee. Ea s-a retras din tenis în 1987 și a devenit comentatoare sportivă, iar acum este managerul Simonei Halep.
  3. Finala Simonei Halep de la Roland Garros 2014 – În 2014, Simona a făcut pasul spre top 10 WTA și a reușit să dispute prima sa finală de Grand Slam, la Roland Garros. În ultimul act a întâlnit-o pe Maria Sharapova, marea favorită. Totuși, Simona a jucat de la egal la egal cu rusoaica, a reușit să-i câștige un set, însă Sharapova s-a impus în decisiv. A fost însă o confirmare a potențialului Simonei Halep din acel moment.
  4. Finala Simonei Halep de la Roland Garros 2017 – Simona a întâlnit-o în finală pe Jelena Ostapenko, o mare surpriză a turneului, care juca totul pe cartea atacului și își asuma multe riscuri. Simona a câștigat primul set, a început bine și în al doilea, dar apoi letonei i-au intrat toate mingile și Simona a pierdut o finală pe care o avea în mână. La ediția din 2020 Simona a fost eliminată în optimi de Iga Swiatek, dar vrea să își ia revanșa în 2021.

Vezi si

NASA a amînat lansarea rachetei Artemis din cauza unei furtuni așteptată în Florida

NASA a anunțat sâmbătă că renunță la planurile de marți de a lansa racheta Artemis, …