Friday , March 29 2024

3 funcții noi de pe iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max pe care am vrea să le vedem într-o bună zi și pe alte telefoane

Acestea sunt cele trei caracteristici noi ale iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max pe care ne-ar plăcea să le vedem și pe alte telefoane mobile inteligente cât mai curând.

După luni de zvonuri și scurgeri de informații, Apple a dezvăluit în sfârșit, în aceată toamnă, noua serie de smartphone-uri iPhone 14, care este formată din patru modele: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max.

Fără îndoială, cel mai revoluționar dintre aceste patru telefoane inteligente este iPhone 14 Pro, un dispozitiv mobil care combină o dimensiune compactă, cele mai bune specificații de pe piață și o serie de caracteristici noi cu adevărat interesante. Dintre toate acestea, acestea sunt cele 3 caracteristici ale noului iPhone 14 Pro pe care am dori să le vedem într-o zi și pe alte telefoane mobile inteligente de pe piață.

Modul Always On Display îmbunătățit

Modul Always On Display sau modul de afișare Always On Display există pe Android încă din 2016, dar de atunci nu s-au schimbat prea multe, motiv pentru care pariul Apple ni se pare foarte interesant.

Una dintre noutățile aduse de iPhone 14 Pro este un mod Always On Display îmbunătățit, în care puteți vedea ceasul, informațiile meteo, data și widgeturile în culori, în timp ce pe Android este încă în alb-negru și nu permite prezența widgeturilor.

În acest sens, Apple susține că noile sale ecrane LTPO și noul său mod de consum redus de energie de 1 Hz, care reduce intensitatea ecranului atunci când telefonul este în buzunar sau cu fața în jos, precum și coprocesorul cipului A16 Bionic au reușit să atenueze în mod inteligent întregul ecran de blocare, astfel încât, chiar dacă aveți Always On Display activat tot timpul, bateria vă va ține până la sfârșitul zilei.

De obicei, pe Android, așa cum spuneam, aceste ecrane se limitează la afișarea unor date sau notificări esențiale sau la modele foarte simple ca fundal. Pe iPhone 14 Pro, dacă avem un wallpaper complex (cum ar fi un portret al unei persoane), chiar și cu ecranul oprit vom putea diferenția culorile, gradienții de culoare, umbrele și luminile – întotdeauna într-o măsură mai mică decât cu ecranul pornit.

De fapt, este atât de vizibilă, încât de multe ori – până când ne obișnuim să o avem zilnic pe un iPhone – avem impresia că am lăsat ecranul deblocat. Pe acest ecran “mereu activ”, vom vedea în continuare widget-uri, notificări și alte date, dar acestea nu vor fi actualizate în timp real. De exemplu, dacă setează un cronometru și ecranul trece în modul “always on”, mâna a doua va fi înlocuită de două liniuțe “–” până când activăm din nou ecranul. Cu toate acestea, acul minutelor va continua să coboare și să se schimbe fără să fie nevoie să atingem nimic.

Asta pentru că acest mod modifică rata de reîmprospătare la doar 1hz pe secundă, suficient pentru a menține desenată întreaga imagine a ecranului de blocare fără a consuma foarte multă energie.

“Insula dinamică”, înlocuitoarea crestăturii

O altă mare noutate a iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max este noul design al ecranului, cu o gaură extinsă în partea de sus, care înlocuiește clasica crestătură.

Această gaură din ecran, care a fost supranumită “Dynamic Island” datorită formei sale în formă de pastilă, este responsabilă pentru găzduirea atât a camerei selfie, cât și a senzorilor Face ID, dar, spre deosebire de perforațiile din ecran de pe telefoanele Android, Apple i-a oferit acestuia o serie de funcții software foarte interesante.

Compania cu sediul în Cupertino a transformat această gaură extinsă într-o zonă sensibilă la atingere care poate afișa informații relevante, cum ar fi nivelul bateriei AirPods, notificările și apelurile primite, controalele pentru redarea muzicii și procentul de baterie a iPhone-ului în timpul încărcării, și care își poate schimba dimensiunea în funcție de tipul de informații pe care le afișează.

Alerte SOS prin satelit

În cele din urmă, cea de-a treia caracteristică a noului iPhone 14 Pro pe care am dori să o vedem pe Android este suportul pentru alerte de urgență prin satelit, o caracteristică pe care Google intenționează să o implementeze în Android 14.

Apple a implementat astfel pentru prima dată conectivitatea prin satelit în telefoanele sale, ceea ce va permite raportarea unei urgențe sau trimiterea de mesaje text chiar și atunci când smartphone-ul se află într-o zonă fără acoperire de rețea celulară. Această nouă funcție va fi disponibilă inițial în Statele Unite și Elveția și va fi gratuită pentru utilizatorii iPhone 14 pentru primii doi ani.

Nu știm încă cât va costa serviciul pe iPhone după această dată, dar ne așteptăm ca pe Android să fie o funcție gratuită.

Vezi si

100 de pisici din rase deosebite vor participa în acest weekend, în Iulius Mall Suceava, la turneul jubiliar a WCF International Cat Show

Ce faci weekend-ul acesta? Dacă ești în Suceava, consideră-te unul dintre norocoșii care au ocazia …