Spanacul poate face minuni pentru creierul nostru, arată o serie de studii recente. În plus, spanacul previne apariţia cancerului şi a primelor semne de bătrâneţe, frunzele sale verzi întăresc oasele. În cazul persoanelor care au consumat o dată sau de două ori pe zi legume verzi precum varza kale sau spanac s-a observat un declin cognitiv mult mai scăzut...

Spanacul și alte legume cu frunze verzi, consumate zilnic, ar putea preveni pericolul degenerării până la demență, susțin cercetătorii de la Universitatea Rush din Chicago (SUA) care au evaluat anual dieta și capacitatea mentală a aproximativ 950 de persoane în vârstă, pe o perioadă de doi până la 10 ani, scrie telegraph.co.uk. Participanții, care au avut...

Un compus chimic care se gaseste in spanac reduce pofta de mancare intre mese si poate preveni obezitatea. Cercetatorii cred ca aceasta substanta taie pofta de mancare si ne face sa simtim ca ne-am saturat, intr-un mod in care alimentele procesate nu o pot face. Mesele dulci sau bogate in grasimi sunt digerate in partea superioara a intenstinului, impiedicand eliminarea...

Din multitudinea de legume care sunt disponibile pe pieţe sau în supermarket multe sunt evitate de românii, în mare parte din cauză că nu le cunoasc adevăratele proprietăţi. Departamentul Naţional de Agricultură din SUA a realizat o listă a celor mai sănătoase 15  legume în funcţie de caloriile lor, vitaminele şi mineralele pe care le conţin. 15. Varza...

Stiai ca sucul este o forma mai gustoasa si mai nutritiva de a consuma frunzele de spanac? Cu siguranta ai auzit de numeroasele beneficii pe care leguma preferata a lui Popeye Marinarul le aduce sanatatii, prin complexul de vitamine B, C, E, A, K si mineralele (calciu, magneziu, mangan, sodiu, iodina, fosfor si potasiu) pe care le furnizeaza. Profita de faptul ca toate...