Vineri, 13 ianuarie, în ajunul Anului Nou pe stil vechi, la Slătioara – comuna Râșca și la Drăgușeni au avut loc festivaluri în care au fost prezentate datini și obiceiuri de iarnă, precum și parade ale urătorilor, ale grupurilor și cetelor de mascați, manifestări care au încheiat Programul ”Crăciun în …
Mai mult »Sarbatoare: SCHIMBAREA LA FATA
Creștinii sărbătoresc pe 6 august schimbarea la Față a Domnului, una dintre cele mai mari sărbători religioase. De această zi specială sunt legate multe obiceiuri și tradiții românești. Schimbarea la Faţă a Mântuitorului reprezintă data la care Iisus, împreună cu trei dintre mucenicii cei mai apropiaţi, Petru, Iacob si Ioan, …
Mai mult »SFINTII TREI IERARHI, sărbătoare mare în CALENDARUL ORTODOX 2014. De ce trebuie să aprindem azi o lumânare
În fiecare an, la 30 ianuarie, biserica noastră Creştin-Ortodoxă îi sărbătoreşte laolaltă pe cei mai mari învăţători şi păstori din întreaga istorie a creştinătăţii: Vasile cel Mare, Grigore Teologul şi Ioan Gură de Aur. Spre sfarsitul secolului al XI-lea, la Constantinopol se iscase o mare disputa legata de cei trei …
Mai mult »SFANTUL NICOLAE, sărbătorit astăzi de creştini. Vezi tradiţiile şi obiceiurile din 6 decembrie
Sfântul Nicolae este prăznuit astăzi de creştinii ortodocşi şi catoli din toată lumea. Ziua de 6 decembrie încheie ciclul de sărbători şi practici magice, dedicate în special lupilor şi spiritelor morţilor-strigoi, început la mijlocul lunii noiembrie. Moş Nicolae este aşteptat, cu nerăbdare, mai ales de către cei mici. În fiecare …
Mai mult »Obiceiuri si superstitii de Florii
Duminică este Duminica Floriilor. Ortodocşii sărbătoresc Intrarea Domnului în Ierusalim. Cu o săptămână înaintea Patimilor Sale, Iisus Hristos a intrat in Ierusalim, pe un asin, înconjurat de cei 12 Apostoli ai săi. Mulţimea l-a întâmpinat cu ramuri de curmal, recunoscându-l ca fiind adevăratul Mântuitor. Din această zi, biserica oficiază în …
Mai mult »