Primăvara este considerată anotimpul renaşterii naturii, dar şi al tranziţiei bioritmului. Organismul îşi accelerează procesele de detoxifiere pentru a face faţă unui nou ciclu biologic. Ficatul este organul asociat acestui anotimp. Acum este momentul să diminuăm consumul de carne şi să creştem consumul de verdeţuri de sezon: leurda, urzicile, ceapa …
Mai mult »Crononutriția – alimentația pe parcursul primăverii
Orice ființă vie, inclusiv omul, nu poate fi mereu egală cu sine însăși în timp, atât în decursul unei zile, cât și al unui an. Ființele se supun, deci, unor bioritmuri zilnice (circadian), lunare și anuale. Unii dintre noi avem bioritm diurn, adică suntem activi în prima parte a zilei, …
Mai mult »Pătrunjelul are efecte miraculoase pentru sănătate
Patrunjelul (petroselinum crispum) este unul din cele mai populare plante culinare din lume care face parte din familia Umbelliferae. Patrunjelul este unul dintre cele sapte condimente care lupta impotriva multor bolilor, alaturi de ghimbir, oregano, scortisoara, sofran, salvie si ardei rosu iute. Planta creste pe tot parcursul anului, in diferite …
Mai mult »Danone negociază cu Hospira vânzarea diviziei de nutriţie medicală, evaluată la 3 miliarde euro
Compania franceză Danone, cel mai mare producător de iaurturi din lume, negociază cu grupul farmaceutic american Hospira vânzarea diviziei de nutriţie medicală, care i-ar putea aduce peste 3 miliarde de euro, potrivit unei persoane apropiate situaţiei. Companiile continuă negocierile privind acordul pentru tranzacţie, au arătat sursele. Divizia este scoasă la …
Mai mult »Aspecte epidemiologice ale diabetului zaharat la copil
Diabetul zaharat este considerat cea mai frecventă afecţiune endocrino-metabolică a copilului şi adolescentului, cu o incidenţă în creştere la nivel mondial, dar şi în ţara noastră. Diabetul zaharat la copil este una dintre cele mai grave afecţiuni care schimbă radical viaţa familiei, necesită atenţie deosebită, cheltuieli economice, eforturi fizice şi …
Mai mult »Ce ştim şi mai ales ce nu ştim despre diabetul zaharat
Diabetul zaharat este o boală ce se caracterizează prin creşterea glicemiei (concentraţia de glucoză din sânge) peste valorile normale. Pentru glicemie, valorile normale se măsoară în momente diferite, în funcţie de mese si anume: între 70 şi 110 mg% dimineaţa pe nemâncate şi maximum 140 mg% la 2 ore după …
Mai mult »