Băuturile răcoritoare de tip ceai de pe piaţa românească au un conţinut de minimum doi aditivi alimentari (E-uri), nivelul maxim fiind de opt, potrivit rezultatelor unui proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate, derulat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPS...

Reprezentanţii ANPC au inclus într-o cercetare derulată în perioada iulie – august 46 de tipuri de pate, achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim de către aceştia, direct din rafturile supermarketurilor. Cercetarea a scos la iveala faptul ca multe pateuri au in compozitia lor numeroase E-uri, scrie Adevarul. După ce au analizat etichetele produselor, care provin...

Aditivii alimentari sunt substanțe chimice adăugate în diverse produse alimentare, pentru a le îmbunătăți aspectul, gustul sau pentru a le prelungi termenul de valabilitate. E-urile sunt de două tipuri: bune şi foarte periculoase pentru sănătate.  „E” reprezintă faptul că au fost testate minim 6 ani şi atestate la nivel european, scrie curcubeu.ro E-urile...

N Şeful ANPC a subliniat că aceste nereguli au fost găsite în supermarketuri, în magazinele proprii ale fabricilor, dar şi la târgurile tradiţionale care se organizează periodic   Produse precum „parizer ca la bunica”, ce conţine E-uri, „fasole bob gustos”, adus din China şi ambalat în România, salam de casă şi cârnaţi afumaţi,...

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor a facut publica lista cu bauturile racoritoare cu cele mai multe, respectiv cele mai putine E-uri. Potrivit acestuia, Mirinda e băutura care conţine cei mai mulţi coloranţi, alturi de Adria flori de soc şi Carrefour suc de portocale. Fanta Madness are cel mai mult zahăr. Bio Cola e cel mai puţin chimizat suc de...