Tuesday , May 11 2021

Tag Archives: beneficii

Beneficii imediate după renunţarea la fumat

Cercetătorii care studiază efectele fumatului precum şi beneficiile imediate după renunţarea la ţigări au descoperit câteva efecte imediate care apar după ce renunţi la tutun. Specialiştii spun că imediat după ce începeţi să renunţaţi la ţigări, există beneficii imediate pentru organism. Potrivit unor studii, tensiunea arterială începe să se normalizeze, …

Mai mult »

Află motivele pentru care ar trebui să bei apă călduţă cu miere

Ştii, probabil, cât de sănătos este să bei un pahar cu apă calduţă dimineaţa, pe stomacul gol, însă ştiai că apa călduţă combinată cu miere are efecte spectaculoase pentru organismul tău?  Te ajută să slăbeşti Ştiu că sună incredibil însă, dacă renunţi la sucuri şi consumi, mai degrabă, un pahar …

Mai mult »

Adevarul despre banane. De ce sunt miraculoase pentru sanatate

Nutriţioniştii susţin că aceste fructe sunt foarte hrănitoare şi se digeră uşor. Nutriţioniştii spun că o banană consumată zilnic nu e periculoasă pentru siluetă. Acest fruct conţine 23% carbohidraţi şi doar 0,2% grăsimi, e hrănitor şi acţionează ca un veritabil energizant. În plus, datorită faptului că e bogat în proteine, …

Mai mult »

Ce se intampla in corpul nostru atunci cand mancam MIERE

La îndemână și gustoasă, mierea este un aliment-medicament de ajutor în foarte multe afecțiuni. Dar, atenție, ca orice medicament, nu trebuie depășită doza, scrie Libertatea.ro. Aliment-medicament Pentru a trece mai ușor peste schimbările bruște de temperatură și a rezista ultimului val de viroze, medicul ne recomandă produse în care principalul ingredient …

Mai mult »

Pătrunjelul are efecte miraculoase pentru sănătate

Patrunjelul (petroselinum crispum) este unul din cele mai populare plante culinare din lume care face parte din familia Umbelliferae. Patrunjelul este unul dintre cele sapte condimente care lupta impotriva multor bolilor, alaturi de ghimbir, oregano, scortisoara, sofran, salvie si ardei rosu iute. Planta creste pe tot parcursul anului, in diferite …

Mai mult »

Porumbul fiert protejează inima, rinichii, ficatul si sistemul nervos. Bonus: Nu ingrasa

Aceasta este perioada în care porumbul este fraged şi numai bun de consumat fiert. Mulţi cred că prin fierbere, boabele de porumb îşi pierd proprietăţile curative. Cercetările au arătat însă că vitaminele şi aminoacizii din porumbul fiert se păstrează intacte într-o proporţie foarte mare, ceea ce face ca acest delicios …

Mai mult »

Cele mai sănătoase tipuri de brânză

Gama brânzeturilor cuprinde foarte multe produse. Sunt brânzeturi maturate, de tipul telemea, feta, cu specific românesc, dar şi balcanic. In general, branzeturile sunt grase, unele au si peste 40g-50g grasime. Din cauza densitatii calorice mari, trebuie mancate cu moderatie, in niciun caz un calup o data. Trebuie sa faca parte …

Mai mult »

De ce e bine sa mananci porumb fiert

Porumbul fiert este la mare căutare. Pe lângă faptul că este gustos şi sănătos, porumbul fiert poate fi şi un aliat în cura de slăbire şi în lupta cu kilogramele în plus. Porumbul fraged, servit ca garnitură, poate deveni un aliat puternic în diete şi cure de slăbire. Ţine de …

Mai mult »

Ouăle, benefice sau nu pentru organism?

Odinioară “demonizate” pentru că ar fi fost rele pentru inimă, ouăle şi-au recâştigat titlul de aliment sănătos în ultimii ani, pe măsură ce studiile au stabilit că nu numai că sunt bune pentru muşchiul cardiac, ci şi pentru pierderea kilogramelor în plus. Conțin mai mulți antioxidanți decât un măr Cercetătorii …

Mai mult »

Uleiul de oregano, antibiotic natural

Oregano este cunoscut pentru gustul rafinat pe care îl poate da diferitelor mâncăruri în bucătărie. Dar puţină lume ştie că el poate lupta cu mai multe tipuri de infecţii, datorită unor puternici antioxidanţi din compoziţie. Proprietăţile antibacteriene, antifungice şi antiinflamatorii fac din uleiul de oregano o alternativă naturală la multe …

Mai mult »