Thursday , December 8 2022

Zborurile de la Suceava spre Londra sau Milano vor fi în continuare mai numeroase decât cele spre București

Ieri a fost publicat “orarul de iarnă” pentru zborurile de pe Aeroportul “Ştefan cel Mare”, valabil în intervalul 31 octombrie 2021 – 26 martie 2022. Toate companiile aeriene care au efectuat zboruri până acum (Tarom, Wizz Air, Ryanair și Tui Fly) vor continua să opereze și în următoarele aproximativ șase luni. In continuare, pentru Tarom Suceava nu este o destinație interesantă, programând doar cursa internă spre București, cu opt frecvențe săptămânale, din care două în zilele de joi și duminică, dar nicio cursă în ziua de marți. Londra – Luton rămâne destinația externă spre care se efectuează cele mai multe zboruri. De asemenea, sunt pastrate cursele externe spre Bruxelles, Roma, Milano, Viena, Bologna, Manchester, Doncaster/Sheffield, Dortmund și Memmingen, nefiind anuntata, deocamdata, nicio destinație nouă.

avion, WizzAir, Suceava, obiectiv

Marți după amiază a fost publicat pe pagina de internet a Aeroportului Internațional „Ştefan cel Mare” Suceava orarul de iarnă zborurilor regulate care vor fi operate de pe aeroportul de la Salcea către destinațiile interne și externe.

Programul din orarul de iarnă va începe de pe 31 octombrie 2021 și va fi valabil până pe 26 martie 2022, interval de timp în care va putea suferi modificări în funcție de deciziile operatorilor aerieni.

După cum a fost prezentat pe pagina de internet a Aeroportului Internațional „Ştefan cel Mare”, toate companiile aeriene care au efectuat curse externe în perioada orarului de vară – 28.03.2021-30.10.2021 – vor continua să opereze și în următoarele aproximativ șase luni. Este vorba despre Tarom – care își va menține doar cursa internă spre București, cu opt frecvențe săptămânale, din care două în zilele de joi și duminică, dar nicio cursă în ziua de marți – și companiile Wizz Air, Ryanair și Tui Fly.

Unele companii vor avea curse externe spre aceeași zonă cum ar fi capitala Belgiei, Bruxelles unde doar aeroportul ca atare diferă: Ryanair optând pentru aeroportul Charleroi (curse cu trei frecvențe săptămânale în zilele de luni, marți și vineri) iar Tui Fly optând pentru aeroportul Zaventem (două frecvențe pe săptămână, în zilele de luni și vineri).

De asemenea, concurență va fi și pentru două din cele trei destinații către Italia. Este vorba de „capitala modei”, anume orașul nord italian Milano, dar și pentru capitala Italiei, Roma. În ambele cazuri se anunță o competiție destul de strânsă între Wizz Air și Ryanair care vor decola și ateriza pe același aeroport (Milano-Bergamo și, respectiv, Ciampino), nu pe aeroporturi diferite cum este în cazul capitalei Belgiei.

Ba mai mult, vor fi curse ale WizzAir și Ryanair de la Suceava spre cele două destinații din Italia în aceleași zile. Ryanair are planificate frecvențe zilnice spre Milano în vreme ce WizzAir are frecvențe în cinci zile ale săptămânii: marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică. În ce privește Roma, Ryanair are planificate frecvențe în zilele de marți, joi și sâmbătă în vreme ce WizzAir are frecvențe în patru zile ale săptămânii: marți, joi, sâmbătă și duminică. În ceea ce privește o altă destinație mai veche din Suceava spre Italia și anume la Bologna, doar WizzAir va oferi servicii cu două frecvențe pe săptămână în zilele de luni și vineri.

„Regina” curselor externe de pe aeroportul sucevean va rămâne însă Londra, cei de la WizzAir anunțând nu mai puțin de nouă frecvențe pe săptămână către aeroportul de la Luton, în zilele de miercuri și de dumincă fiind câte două decolări. Deocamdată, Ryanair nu a anunțat nimic pe această destinație, ci doar două frecvențe săptămânale (în zilele de joi și duminică) spre un alt oraș din Marea Britanie: Manchester. În schimb, WizzAir va păstra la un nivel minimal cealaltă destinație din Marea Britanie și anume Doncaster/Sheffield cu o frecvență pe săptămână.

În ceea ce privește capitala Austriei, Viena, competiția dintre WizzAir și Ryanair va fi ceva mai relaxată întrucât ambele companii au programat câte două frecvențe săptămânale, dar în zile diferite: WizzAir marți și sâmbătă, Ryanair joi și duminică.

Spre Germania, cei de la WizzAir vor organiza curse externe spre orașul Dortmund – marți și sâmbătă – și spre orașul Memmingen – joi și duminică. (D.P.)

 

Vezi si

Familiile sinistrate din blocul avariat de explozie vor primi câte 25.000 de lei de la Primărie, pentru plata chiriei și a utilităților timp de un an de zile

Municipalitatea va suporta și costurile legate de expertizarea tehnică a blocului de pe strada Rarău, …