Saturday , February 4 2023

Vreme de plajă în Bucovina, în prima zi a anului. 18°C la Rădăuți. Temperaturi record în 50 de stații meteo din țară

Noul an a venit cu temperaturi-record pentru această perioadă a anului. Este mult mai cald decât în mod obișnuit, iar temperaturile aduc aminte mai degrabă de o zi de primăvară decât de mijlocul iernii. A fost cea mai caldă zi de 31 decembrie, a declarat la Digi24 Diana Giurgiu, meteorolog ANM. Și duminică, în prima zi a anului, s-au înregistrat temperaturi record, care au variat  de  la 0 grade în Bucegi la 18 grade la Tg. Neamț și Rădăuți.

Sâmbătă au fost înregistrate recorduri în 50 de stații meteo monitorizate, iar duminică a fost  și mai cald. Meteorologul Diana Giurgiu a precizat că am avut cea mai caldă zi de 31 decembrie. “Așteptăm maxime între 8 și 18 grade, comparabile cu cele de primăvară. În mod normal, în această perioadă ar fi trebuit să avem maxime cuprinse între minus 2 grade și cel mult 6 grade Celsius pe litoral, iar în restul țării de cel mult 4 – 5 grade Celsius. Minimele termice sunt și ele ridicate, valorile sunt pozitive în zonele joase, în mod normal trebuia să avem valori negative în toată țara”, a spus meteorologul.

Diana Giurgiu a adăugat că și la munte e mult mai cald decât în mod normal.

Și luni, 2 ianuarie, se așteaptă o vreme la fel de caldă, pentru municipiul Suceava fiind prognozate temperaturi de 15 grade,  aproximativ 17 grade la Rădăuți , 14 grade la Câmpulung Moldovenesc și 12 grade la  Vatra Dornei.

Meteorologul ANM a menționat că de la jumătatea săptămânii vremea se va răci, dar temperaturile vor fi peste cele care ar fi fost normale perioadei. Astfel, în a doua parte a săptămânii vor fi între 5 și 13 grade Celsius, abia spre finalul săptămânii, valorile termice urmând să se apropie de cele specifice lunii ianuarie, dar doar noaptea. “Rămâne de văzut dacă vom avea zăpadă la munte în ianuarie, dar estimările pentru următoarele patru săptămâni indică o vreme ușor mai caldă decât normalul perioadei”, a spus meteorologul. Nu e primul an în care avem zile atât de calde în această perioadă, aceasta fiind tendința ultimilor ani la început de ianuarie, a adăugat Diana Giurgiu. (O.S.)

Vezi si

Vasile Andriciuc, primarul comunei Șcheia, reținut pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus efectuarea în continuare a …