Wednesday , February 1 2023

„Vineri 13”: Ultima zi de vaccinări anti-COVID în Suceava

„Vineri 13” sau ”Sfârșitul e aproape”! Nu este însă vorba de un titlu de film horror, ci despre un anunț legat de o perioadă cu accente horror pentru unii dintre suceveni și nu numai.

Primarul Sucevei a anunțat, în conferința de presă de miercuri dimineața (ținută din nou în format deschis „față în față”), că ziua de vineri, 13 mai, este ultima în care are loc vaccinarea anti-COVID-19 la singurul centru de acest fel care a mai rămas în Suceava, cel de la Iulius Mall!

Asta pentru că, potrivit ultimelor discuții cu DSP, începând de sâmbătă, 14 mai se suspendă activitatea și a făcut o informare cu privire la numărul de vaccinări efectuate de-a lungul campaniei.

Cu alte cuvinte, a devenit tot mai clar autorităților că atâta timp cât perspectivele unor noi valuri masive de îmbolnăviri cu noul coronavirus nu sunt atât de sumbre ca în anii precedenți, campania de vaccinare nu mai are „priză” la publicul sucevean. De altfel, Suceava nici nu a fost printre zonele unde populația s-a înghesuit literalmente să se vaccineze împotriva noului coronavirus. Au fost câteva perioade de vârf care coincideau cu așa numitele „valuri” de îmbolnăviri.

Cu toate acestea, atitudinea la nivelul municipiului și mai ales în restul județului a fost destul de refractară vizavi de eficiența vaccinului, indiferent care ar fi producătorul. Primarul nu a făcut comentarii pe această temă – în conferințele precedente, mai ales anul trecut obișnuia să facă și comentarii și apeluri către populație să se vaccineze – dar a prezentat o statistică din care a rezultat că sunt peste 120 de mii de vaccinuri utilizate, cele mai multe fiind produse de Pfizer. (D.P.)

Vezi si

Lungu: Cursa TPL către Aeroport, total ineficientă 

Cursa TPL SA Suceava către aeroport este total ineficientă. Afirmația a fost făcută de primarul …